Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μέτρα για τις οικοδομικές άδειες

Χωρίς την προσκόμιση της μελέτης ΚΕΝΑΚ , γίνεται η έκδοση οικοδομικών αδειών που έχουν πρωτοκολληθεί πριν την υποχρέωση υποβολής της μελέτης. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά στις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των οικοδομικών αδειών που έχουν σημειωθεί στις πολεοδομίες. Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:

-Αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών που έχουν πρωτοκολληθεί πριν την υποχρέωση υποβολής μελέτης σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων ( ΦΕΚ 407 Β’ / 2010 ) και συγκεκριμένα αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών, που έχουν πρωτοκολληθεί πριν την 1.10.2010 και είναι σε ισχύ, εφ’ όσον δεν έχουν παρέλθει εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υποβολής τους ή έχει παραταθεί το διάστημα συμπλήρωσης των ελλείψεων πέραν των εννέα (9) μηνών, όπως προβλέπεται στην παρ. 8, του άρθρου 5, του Π.Δ/τος της 8/13.7.1993 «Τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών και έλεγχος των ανεγειρομένων οικοδομών» (ΦΕΚ 795 Δ’) εκδίδονται χωρίς προσκόμιση μελέτης ΚΕΝΑΚ.

-Η παράταση της προθεσμίας των εννέα (9) μηνών γίνεται με απόφαση του οικείου Δημάρχου, σύμφωνα το άρθρο 94, του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α’) ως συναφούς χαρακτήρα πολεοδομική αρμοδιότητα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki