Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τσακίζουν την οικοδομή

Το υπουργείο Περιβάλλοντος , αποκλείει κάθε ρύθμιση για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Περιβάλλοντος στην εφημερίδα τα ΝΕΑ. «Στο θέµα αυτό µία είναι η απάντηση. Η νοµιµοποίηση των αυθαιρέτων που έγινε επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση είναι η τελευταία νοµιµοποίηση που γίνεται από την Ελληνική Πολιτεία. Εξάλλου αυτό προβλέπει και το θεσµικό πλαίσιο της χώρας. », απάντησε η υπουργός σε σχετική ερώτηση.

Παράλληλα επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για το κέντρο της Αθήνας. «Μετά τις γιορτές θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα µέτρα που αποτελούν πρωτόγνωρη τοµή στις µέχρι τώρα πρακτικές και συνήθειές µας στον τοµέα της ανάπτυξης περιοχών για τη συγκράτηση ή την επιστροφή των ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές αυτές, την προσέλκυση κατοίκων και ενοικιαστών µεσαίων εισοδηματικών τάξεων, την αλλαγή µέρους της υπάρχουσας χρήσης σε χρήση κατοικίας. Οι παρεµβάσεις αυτές εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πλαίσιο για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη που ήδη δροµολογούµε.» είπε .

Από την άλλη πλευρά , όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της θα επιχειρηθεί στροφή στην οικοδομική δραστηριότητα από τις νέες κατοικίες στην αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος : «Στη Βουλή, µου δόθηκε η δυνατότητα να αναφερθώ στην πράσινη επανάσταση. Στη νέα οικοδοµική δραστηριότητα που συνδέεται µε την αναβάθµιση των παλαιών κτιρίων και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητάς τους. Με τα προγράµµατα «εξοικονοµώ κατ’ οίκον», «χτίζοντας για το µέλλον» και άλλες παρεµβάσεις που προβλέπουµε, στοχεύουµε όχι µόνο στη µείωση της ενεργειακής δαπάνης των κτιρίων µας αλλά και στη δηµιουργία ενός νέου παγκοσµίως ανταγωνιστικού οικοδοµικού κλάδου και κλάδου δοµικών υλικών. », απάντησε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την οικοδομική δραστηριότητα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki