Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οικοδομή σε απόγνωση

οι τάσεις που κατέγραψαν οι αγορές ακινήτων κατά το εννεάμηνο δεν θα μεταβληθούν ουσιωδώς στο υπόλοιπο του 2010. Αυτό προκύπτει απο αναλύση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για την πορεία του κλάδου των κατασκευών.

Στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστούν οι τάσεις συρρίκνωσης της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας. Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες περικοπές των δημοσίων επενδύσεων οδηγούν σε περαιτέρω υποχώρηση τη ζήτηση δομικών υλικών. Στις ΗΠΑ, η οικοδομική δραστηριότητα το 2010 αναμένεται να παραμείνει αδύναμη.

Η Ένωση Αμερικανικών Τσιμεντοβιομηχανιών αναθεώρησε το Νοέμβριο σε χαμηλότερα επίπεδα τις προβλέψεις της για την κατανάλωση τσιμέντου, αναμένοντας αύξηση 0,3% (από 2,4%) για το 2010 και 1,4% (από 6,7%) για το 2011, ως συνέπεια της υποτονικής ανάπτυξης της οικονομίας και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές όσον αφορά στην οικοδομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην κατανάλωση τσιμέντου στην περιοχή. Οι αγορές της Ανατολικής Μεσογείου εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν τη θετική δυναμική τους.

Στην Τουρκία, η έντονη οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να συντελέσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της ιδιωτικής και δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας. Στην Αίγυπτο, εκτιμάται ότι η αύξηση της ζήτησης τσιμέντου θα συνεχιστεί με ήπιους όμως ρυθμούς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki