Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι "μαχαιρίες" στην αγορά κατοικίας

Πέντε μέτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε καθίζηση την αγορά κατοικίας. Πρόκειται για την :

*Επιβολή τεκμηρίων χρήσης σε όλα τα ακίνητα χωρίς καμία εξαίρεση. Ειδικά για τα μεγάλα αλλά και αυτά που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές, τα τεκμήρια θα είναι απαγορευτικά.
*Κατάργηση της απαλλαγής από το «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας. Μέχρι τώρα, όποιος αγόραζε σπίτι με επιφάνεια έως 120 τετραγωνικά μέτρα, δεν ήταν υποχρεωμένος να δικαιολογήσει πού βρήκε τα χρήματα. Από εδώ και στο εξής θα δικαιολογεί το σύνολο του ποσού.
*Θέσπιση τεκμηρίου («πόθεν έσχες») για τις δόσεις όλων των στεγαστικών δανείων ακόμη και των δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
*Μείωση  κατά 50% των εκπτώσεων για τα καινούρια στεγαστικά δάνεια. Για όλα τα δάνεια που θα εκταμιεύονται από εδώ και στο εξής, η έκπτωση περιορίζεται στο 20% επί των τόκων.

*Αυξήσεις στους φόρους μεταβίβασης για την 1η κατοικία, ειδικά για τις αγορές μεγάλων ακινήτων η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 250.000-300.000 ευρώ. Το αφορολόγητο όριο θα διαμορφώνεται στις 200.000 ευρώ για τον εργένη, τις 250.000 ευρώ για τον παντρεμένο, στις 275.000 ευρώ για την οικογένεια με ένα παιδί και στις 300.000 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά. Πάνω από αυτά τα όρια θα επιβάλλεται φόρος 10%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki