Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κρίση:Μικρότερα,παλαιότερα, φθηνότερα

grafikaΟταν οι οικονομολόγοι ανφέρονται στην κρίση τις περισσότερες φορές την ταυτίζουν με την πτώση των τιμών. Στην αγορά ακινήτων για παράδειγμα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κρίση απο την στιγμή που οι απώλειες των τιμών είναι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε σύγκριση με άλλες χώρες όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ, την Ισπανία και μέχρι πρότινος στην Μεγάλη Βρεταννία
Η κρίση όμως δεν εκδηλώνεται μόνο απο την μείωση των τιμών αλλά και απο το πποσό που επενδύει κάθε αγοραστής για αγορά κατοικίας. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ , το 2008 η μέση δαπάνη για επενδυση σε κατοικία ήταν 196.000 δολάρια και το 2009 η αντίσοιχη δαπάνη περιορίστηκε στα 173.000 δολάρια περίπου. Όπως λένε αμερικάνοι αναλυτές η πτώση αυτή αντιπροσωπεύει ταυτόχρονως:
-την πτώση των τιμών.
-την στροφή των καταναλωτών σε μικρότερα σπίτια.
-την επιλογή των αγορών σε περιοχές με χαμηλότερο επίπεδο τιμών.
Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η PROPERTY LTD και στην Ελλάδα καταγράφηκαν ανάλογες συμπεριφορές καθώς:
-οι υποψήφιοι αγοραστές στράφηκαν σε μεταχειρισμένα διαμερίσματα αφού η "ψαλίδα" μεταξύ καινούργιων και μεταχειρισμένων διευρήνθηκε κατα 3 ποσοστιαίες μονάδες περίπου.
-περιορίστηκε το μέσο εμβαδό αγοραζόμενη κατοικίας σε ποσοστό της τάξης του 5-10 ποσοστιαίων μονάδων. Με εντονότερη την πτώση στα καινούργια.Πλεόν το μέσο εμβαδόν κινείται στα 80 τετραγωνικά μέτρα περίπου.
-καταγράφηκε στροφή σε πιό οικονομικές περιοχές και για το λόγο αυτό στις περιοχές που το μέσο επίπεδο τιμής είναι 2.000-2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο οι απώλειες είναι σημαντικά μικρότερες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki