Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

40% περισσότερη δουλειά για 1 τετραγωνικό

Σε αδιέξοδο βρίσκεται πλέον η αγορά κατοικίας αφού η οικονομική πολιτική που ακολουθείται απομακρύνει όλο και περισσότερους έλληνες από την οικονομική δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με μελέτη που θέμα : «Εργασία και κατοικία» , ο χρόνος εργασίας που απαιτείται προκειμένου να αγοραστεί ένα τετραγωνικό κατοικίας έχει αυξηθεί 40% σε σύγκριση με το 2007. Αυτό , οφείλεται σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας στο γεγονός ότι οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν μικρότερη ποσοστιαία πτώση σε σύγκριση με τις αμοιβές. Συγκεκριμένα από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι :

-ο απαιτούμενος χρόνος εργασίας για την αγορά σπιτιού σε περιοχές με χαμηλό επίπεδο τιμών αυξήθηκε από το 2007 μέχρι σήμερα κατά 24%. Πρόκειται για περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας το επαγγελματικό προφιλ των οποίων είναι μισθωτοί στο δευτερογενή τομέα

- ο απαιτούμενος χρόνος εργασίας για την αγορά σπιτιού σε περιοχές που απευθύνονται στη μεσαία τάξη αυξήθηκε από το 2007 μέχρι σήμερα κατά 45%. Πρόκειται για αγορες οι οποίες απευθύνονται στην μεσαία τάξη και εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ελέυθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και μεσαίων στελεχών .

- ο απαιτούμενος χρόνος εργασίας για την αγορά σπιτιού σε μεσοαστικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας αυξήθηκε από το 2007 μέχρι σήμερα κατά 43%.

Τα συμπεράσματα της έρευνα κρίνονται ως ιδιαίτερα αξιόπιστα καθώς ως επίπεδο αμοιβών λαμβάνονται οι κατώτατες αποδοχές και ως επίπεδο τιμών λήφθηκαν οι μέσες τιμές (το δείγμα περιλαμβάνει νεόδμητες κατοικίες αλλά και κατοικίες άνω των 30 ετών). Αξιζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα επισημαίνεται ότι τελικά , η κρίση στην αγορά κατοικίας έχει πλήξει περισσότερο την μεσαία τάξη καθώς απομακρύνεται η συρρίκνωση του εισοδήματος είναι σημαντικά υψηλό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki