Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τσεκ απ στην γειτονιά

Ήλθε η ώρα να βγείτε προς αναζήτηση σπιτιού. Τα χρήματα , όλοι στην οικογένεια συμφωνούν ότι το σημερινό σπίτι είναι μικρό και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και έρχεται πλέον η ώρα της μεγάλης απόφασης: Η επιλογή σπιτιού. Εδώ λοιπόν κάτι ξεχάσατε: να αξιολογήστε την γειτονιά που θέλετε να βρίσκεται το καινούργιο σας σπίτι. Οι περισσότεροι λειτουργούν με βάση την συνήθεια , υπάρχουν και κάποιοι που λειτουργούν με το ΘΕΛΩ και κάποιοι άλλοι αξιολογούν. Οι τελευταίοι μάλλον κάνουν το σωστό αφού η γειτονιά επηρεάζει την καθημερινότητα σας , την εκπαίδευσή των παιδιών σας , το αίσθημα ασφάλειας αλλά και την διασκέδαση .

Φυσικά ο πιό εύκολος ένας τρόπος για να ξεκινήσει κανείς να συγκεντρώνει στοιχεία για μία γειτονιά είναι να πάρει το αυτοκίνητό και να την εξερευνήσει. Τι θα πρέπει να παρατηρήσει :

τη γενική εμφάνιση των κατοικιών .

-τους ελεύθερους χώρους

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε είναι :τα σχολεία , την εγκληματικότητα και τις ειδικές ανάγκες της οικογένειάς σας . Απο όλα αυτά θα διατυπώσετε και μία ασφαλή εκτίμηση για το κατα πόσο η αξία του σπιτιού είναι πιθανόν να αυξηθεί .

ΣΧΟΛΕΙΑ

Ακόμη και αν δεν έχετε παιδιά σχολικής ηλικίας , η αγορά ενός σπιτιού σε μια περιοχή με καλά σχολεία , θα είναι για συμφέρον σας . Όταν και αν , πουλήσετε το σπίτι τότε η παράμετρος αυτή μπορεί να εκφραστεί με μία καλύτερη προσφορά αφού οι συνοικίες με καλά σχολεία προσελκύουν συνήθως περισσότερους αγοραστές . Η έρευνα μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Αρκεί όμως να :

* Μιλήσετε με τους ανθρώπους στη γειτονιά , ιδίως γονείς .

* Επισκεφτείτε τα σχολεία και συζητήστε με καθηγητές ή δασκάλους

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κανείς δεν θέλει να ζει σε μια γειτονιά όπου οι διαρρήξεις είναι ο κανόνας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσιεύει κάθε χρόνο στατιστικές στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Σε περίπτωση που θέλετε να σχηματίσετε την δική σας γνώμη :

* Μιλήστε με τους γείτονες .

* Παρατηρήστε εάν υπάρχουν μπάρες στα παράθυρα και στις πόρτες των σπιτιών .

* Μιλήστε με την αστυνομία .

Ένα σπίτι δεν είναι απλά μια επένδυση. Θέλετε σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ; Θέλετε να κατοικείτε κοντά στον τόπο απασχόλησής σας ; Θέλετε να είστε κοντά σε καταστήματα, εστιατόρια , και άλλες υπηρεσίες ; Αν η απάντηση είναι θετική ξεκινήστε την έρευνα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki