Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δώστε απαντήσεις πριν αποφασίσετε

Αφού έχετε διερευνήσει ενδελεχώς τα οικονομικά θέματα που αφορούν στο ερώτημα αγορά ή ενοικίαση ήλθε η ώρα να βάλετε και μία προσωπική παράμετρο στο δίλημα. Τον συναισθηματικό παράγοντα ή αλλοιώς τα θέλω σας. Εμείς απλώς προσπαθήσαμε να καταγράψουμε ορισμένα απο τα ερωτήματα:

Πόλη Vs Προάστια

Το περιβάλλον που θα επιλέξετε να είναι ο τόπος κατοικίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής σας . Σας αρέσει ο χαρακτήρας της πόλης, με τη νυχτερινή ζωή της , τα καφέ και τα γραφικά τους διαφορετικούς πολιτισμούς , ή μήπως προτιμάτε την ασφάλεια , τη συμμόρφωση , τους χώρους πρασίνου και δωρεάν χώρο στάθμευσης στα προάστια ; Προτιμάτε να πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά , ή δεν σας ενδιαφέρει το μετρό ; Πόσο σημαντική είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής , και πόσο σας αρέσει να ζείτε με γείτονές ; Εάν μπορείτε να αντέξετε αυτές τις ιδιότητες σε περιβάλλοντα που δεν ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας , θα πρέπει να σκεφτείτε αν είστε πρόθυμοι να παραιτηθείτε από αυτές τις προτιμήσεις για το καλό της ιδιοκτησίας ενός τόπου .

Ανέσεις Vs Ιδιοκτησία .

Σκεφτείτε, για παράδειγμα , μία κατοικία με Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα , κλαμπ , γήπεδα τένις , γήπεδο μπάσκετ και επιτόπου γυμναστήριο . Αν ψάχνετε αυτές τις ανέσεις, σε ιδιόκτητη κατοικία τότε , ετοιμαστείτε να δαπανήσετε πολλά χρήματα . Ακραίο το παράδειγμα αλλά δείχνει ότι ως ενοικιαστής μπορείτε να έχετε μία κατοικία ποιοτικά αναβαθμισμένη σε σχέση με μία ιδιόκτητη.. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος , υπάρχουν προσιτές κατοικίες που μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας .

Ευελιξία Vs Σταθερότητα

Η ενοικίαση ενός μέρος για να ζει σας δίνει σημαντικά μεγαλύτερη ελευθερία να σηκωθεί και να πάτε σε μια άλλη όποτε θέλετε . Οι οικονομικές συνέπειες της άρσης μίσθωσης είναι ελάχιστες και μπορούν να αντιμετωπιστούν . Ομως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την κατοικία τους αντιμετωπίζουν πολύ πιο πολύπλοκες καταστάσεις . Από την άλλη πλευρά , με την ευελιξία της ενοικίασης έρχεται επίσης κάποια αστάθεια . Ο ιδιοκτήτης μπορεί να αυξήσει το ενοίκιο ή να σας ζητήσει να εγκαταλείψετε το σπίτι , πριν είστε έτοιμοι να το κάνετε . Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός σπιτιού , μπορείτε να μείνετε όσο εσείς επιθυμείτε.

Εξατομικευμένη Αισθητική Vs λιγότερη εργασία;

Η αγορά ενός σπιτιού σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε και να διαμομρφώσετε το χώρο σας με βάση την δική σας αισθητική. Αλλά αυτή η ελευθερία έρχεται με την συντήρηση και τις επισκευές του σπιτιού . Ως ιδιοκτήτες σπιτιού απλά δεν μπορεί να αποφύγετε την ανάγκη να αντιμετωπίσετε τις επιδιορθώσεις και της επισκευές. Αν προτιμάτε να περάσετε τα σαββατοκύριακα σας χαλαρώνοντας , αντί να περιφέρεστε απο μάστορα σε τεχνίτη τότε μάλλον σας ταιριάζει το κοστούμι του ενοικιαστή. Αν η ενοικίασης σας δίνει αισθητική , δεν έχετε να ανησυχείτε για την αντιμετώπιση της φθοράς ή για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακή κατασκευή.

Συναισθηματική ικανοποίηση Vs Λιγότερη ανησυχία

Η ιδιοκτησία σας κάνει μέλος μία κοινότητας με ότι αυτό σημαίνει -καλό και κακό.. Αν ψάχνετε απλά για ένα μέροςδιαμονής η ενοικίαση μπορεί να είναι η τέλεια απάντηση . Απλά συνεχίστε να πληρώνετε το μίσθωμα και να αφήστε κάποιον άλλο να ανησυχεί Μια προσωπική απόφαση Σε αντίθεση με τις οικονομικές πτυχές της ιδιοκτησίας ,οι πτυχές που έχουν σχέση με τον τρόπο ζωής και τις αξίες δεν μπορούν να υπολογιστούν με κάποιο μαθηματικό τύπο . Αλλά η αγορά ενός σπιτιού είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρετε κάποιο χρόνο για να πάρετε αφού καθορίζει και επηρεάσει τον τρόπο ζωής σας και τη γενική συναισθηματική ικανοποίηση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki