Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΟΕΚ: Εμπαιγμός και αδικία

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες που βάσισαν τα όνειρα του στο ΟΕΚ. Καθημερινά στην αγορά διαδραματίζονται απίστευτες αυθαιρεσίες σε βάρος τους καθώς , βασισμένοι σε υποσχέσεις :

-έδωσαν προκαταβολές και τις έχασαν ,

-γκρέμισαν σπίτια και πληρώνουν ενοίκιο

-πλήρωσαν οικοδομικές άδειες που κινδυνεύουν να λήξουν,

-αναστέλλουν ακόμα και σημαντικές αποφάσεις της προσωπικής τους ζωής

Το realestatenews.gr παρουσιάζει πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που πίστεψαν στο κράτος και τώρα είναι μετέωροι. Ξεκινά μάλιστα μία πρωτοβουλία , να συγκεντρώνει καταγγελίες και να τις στέλνει στους υπεύθυνους του υπουργείου και του ΟΕΚ , μήπως τυχόν ευαισθητοποιηθούν από τις ανατροπές που προκάλεσαν στις ανθρώπινες ζωές.

Περίπτωση 1η:

«Πηρα την έγκριση το 2010 . Γκρέμισα το πατρικό μου και ξαφνικά το Ιούλιο του 2010 κόπηκαν τα δάνεια . Η άδεια ανέγερσης βγήκε τον Αύγουστο 2010 και φυσικά την πλήρωσα αλλά εξακολουθώ να είναι στο ενοίκιο.»

Περίπτωση 2η :

«Έχω έγκριση από πέρυσι και δεν ξέρω τι θα γίνει .Θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν κρατήσεις υπέρ Ο.Ε.Κ. Πληρώνω 40 χρόνια .»

Περίπτωση 3η :

«Η έγκριση έληξε τον Απρίλιο του 2011. Ελπίζω κάποιος λογικός άνθρωπος να σκεφτεί ότι χάθηκε η προθεσμία με δική τους ευθύνη και να μην ζητήσουν εκ νέου όλη εκείνη την χαρτουρα.»

Περίπτωση 4η :

«Δεν γνωρίζω εάν είμαστε εκατοντάδες ή χιλιάδες οι "μπλοκαρισμένοι" δικαιούχοι με εγκρίσεις επιδότησης επιτοκίου του Ο.Ε.Κ. ,πάντως εδώ και ένα χρόνο μας εμπαίζουν κανονικά! Η έγκριση μου λήγει στις 10/5/11 ,ο φάκελος της τεχνικής μελέτης είναι κολλημένος στον Ο.Ε.Κ., και ο εργολάβος περιμένει τι μπορεί να γίνει!! Όλα αυτά ενώ έχω δώσει προκαταβολή στον εργολάβο.»

Περίπτωση 5η :

«Καθυστερώ κι εγώ όπως πολλοί άλλοι περιμένοντας να αποπερατώσω την κατοικία μου ώστε να παντρευτώ. Στο τέλος θα αναγκαστώ να πάρω δάνειο από τράπεζα με όλες τις επακόλουθες (αρνητικές) συνέπειες.»

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki