Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κρίση χρέους και τα εξοχικά

Η κρίση χρέους που πλήττει την οικονομία χτύπησε έντονα και την αγορά εξοχικής κατοικίας καθώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι και η φετινή χρονιά δεν θα είναι η πλέον ανθηρή. Σύμφωνα με τις απόψεις οικονομικών αναλυτών η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των ευρωπαίων καταναλωτών οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι οι καλύτεροι πελάτες για την ελληνική εξοχική κατοικίας. Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές οι βασικοί λόγοι για τους οποίους φέτος η αγορά εξοχικής κατοικίας εμφανίζεται καθηλωμένη είναι :

-Το κλίμα αρνητικών προσδοκιών που επικρατεί τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά το οποίο επηρεάζει τις επενδυτικές αποφάσεις τόσο των ελληνών όσο και των ευρωπαίων καταναλωτών. -Οι περιορισμοί(άδειες από αρμόδιες υπηρεσίες) που εξακολουθούν να ισχύουν για αγορές γης και κατοικιών σε πολλούς παραμεθόριους τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι ουσιαστικά φρενάρουν τους υποψήφιους αγοραστές που προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. (Ρωσία κ.α)

-Η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου που καθιστά σχεδόν απαγορευτικό το κόστος αγοράς για εκείνους που έχουν εισόδημα σε δολάρια . Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι ότι το εξασθενημένο δολάριο έχει στρέψει πολλούς ευρωπαίους στο να κάνουν αγορές σε ΗΠΑ και όχι μόνο.

-Η υπερβάλλουσα προσφορά εξοχικών κατοικιών η οποία πολύ δύσκολα μπορεί να αποροφηθεί στις σημερινές συνθήκες. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις καταγράφονται από τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ τα οποία εμφανίζουν την οικοδομική δραστηριότητα σε τουριστικούς προορισμούς να εμφανίζει καθίζηση.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι εξελίξεις στην εξοχική κατοικίας προβληματίζουν έντονα κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες οι οποίοι θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος τομέας της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε την επόμενη διετία να είναι μία από τις αιχμές του δόρατος στις ιδιωτικές επενδύσεις

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki