Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα έξη must για την αγορά κατοικίας

Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι. Υπάρχουν έξη σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή για να μη μπλέξετε σε περιπέτειες.

1. Αποταμίευση για "δύσκολους καιρούς"

Συνήθως,όσα λιγότερα χρήματα δανείζεστε τόσο το καλύτερο. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περισσότερο δανείζεστε για ένα σπίτι, τόσο περισσότερο θα πληρώσετε σε τόκους . Επειδή οι καιροί είναι όμως πονηροί αν θέλετε να δανειστείτε το μεγαλύτερο ποσό της αξίας του σπιτιού καλό είναι να έχετε αποταμιεύσει ένα ποσό που θα αντιπροσωπεύει τρείς τοκοχρεωλυτικές δόσεις για να χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση που κάτι πάει εκτός προγράμματος. Στην πραγματικότητα με το τρόπο αυτό έχετε περιθώριο πέντε μηνών για να ανατρέψετε μία δυσκολία στην εξυπηρέτηση του δανείου.

2.Καθορίστε πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Πριν βγεις στον πηγαιμό για να... αγοράσεις το σπίτι των ονείρων σας, υπολογίστε πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, έχοντας κατά νου :τις τρέχουσες δαπάνες σας, το κόστος συντήρησης και προβλέποντας πόσο μπορεί να αυξηθουν μελλοντικά τα έξοδα σας ή πόσο μπορεί να μειωθεί το εισόδημα σας.

3.Θέλω Vs Μπορώ

Σίγουρα, πολλοί από εμάς θέλουν ένα σπίτι σε πολύ καλή τοποθεσία που θα παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Αλλά είναι αυτό που χρειάζεστε; Έτσι, σκεφτείτε τις πραγματικές σας ανάγκες και προτεραιότητες π.χ.χρόνος μετακίνησης , σχολεία, κόστος συντήρησης . Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ πιο εύκολη η αναζήτηση του σπιτιού.

4.Ασφαλής χρηματοδότηση

Έχετε εξασφαλίσει την προέγκριση του δανείου πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση.Κάτι τέτοιο σας βάζει σε καλύτερη θέση για να ψάξετε ένα σπίτι ,αφού ξέρετε ακριβώς τι μπορείτε να αγοράσετε και πόσα μπορείτε να πληρώσετε . Δεν μπορείτε να φαντατείτε το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα έχετε σε μία διαπραγματεύση.

5.Έρευνα

Χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα απο μία έρευνα αγοράς ώστε να γνωρίζετε τι ακριβώς παίζει απο πλευράς τιμών. Αυτό θα σας γλυτώσει χρόνο και κόπο και θα σας βοηθήσει στην διαπραγματευση με τον πωλητή.

6. Βρείτε καλούς επαγγελματίες.

Η αγορά απαιτεί τεχνικό και νομικό έλεγχο. Επιλέξτε επαγγελματίες με πείρα που θα τους έχετε εμπιστούνη γιατί ένα λάθος μπορεί να κοστίσει χρήματα, ψυχική ταλαιπωρία αλλά και το ίδιο σας το ...σπίτι.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki