Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επιστροφή στο κέντρο

Η αγορά κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας κινείται πλέον με άλλους κανόνες. Φαίνεται ότι στην διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν σημειωθεί σημαντικές ανακατατάξεις οι οποίες θα πρέπει να αναλυθούν όχι μόνο με οικονομικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι η αγορά κατοικίας του κέντρου της Αθήνας συντηρείται από ειδικές ομάδες αγοραστών. Για παράδειγμα αγοραστές με υψηλά εισοδήματα πάντα φλερτάρουν με την προοπτική να αγοράσουν ένα σπίτι στο Κολωνάκι. Όμως η ζήτηση αυτή δεν μεταφέρεται νοτιότερα στην περιοχή του προεδρικού Μεγάρου όπου οι τιμές παραμένουν στάσιμες. Ανάλογη συμπεριφορά έχουν και οι αναβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος ενός κοινού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τέλος τους οικονομικούς μετανάστες αυτοί είναι πάντα μέσα στο παιγνίδι της αγοράς του κέντρου της πρωτεύουσας καθώς η μορφή της εργασίας τους δεν έχει πληγεί από την κρίση ενώ παράλληλα το γεγονός ότι εργάζονται πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας του ς επιτρέπει να έχουν υψηλή ροπή αποταμίευσης.

Πάντως , τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών παρουσιάζουν την αγορά του κέντρου της Αθήνας έχει πληγεί αναλογικά λιγότερο απο την κρίση και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσδοκούν αύξηση της ζήτησης στο επόμενο δωδεκάμηνο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki