Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πτώση σε πωλήσεις και ενοίκια

Υποχώρηση των πωλήσεων κατοικιών σε ποσοστό άνω του 50% καταγράφεται το τρέχον έτος πανελλαδικά, σε σύγκριση με το 2007. Σοβαρότατα προβλήματα σημειώνονται και στα μισθωτήρια μεγάλων κατοικιών, που κατά κανόνα βρίσκονται σε περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες, καθώς οι ενοικιαστές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν αυτά τα οικήματα, αφού τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τεκμήρια.

Τα παραπάνω ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στράτος Παραδιάς, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν μόνο αναγκαστικοί πωλητές. Αντίθετα, κατά τον ίδιο, επιχειρείται μία βίαιη εσωτερική υποτίμηση της αξίας των ακινήτων και των υπηρεσιών, που αυτά παρέχουν.

Όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη ο κ. Νίκος Μανομενίδης, πρόεδρος του Δικτύου Ομοσπονδιών Μεσιτών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης «CEREAN», καταγράφεται μείωση των ενοικίων τουλάχιστον κατά 30% για διαμερίσματα άνω των 150 τ.μ.. Παράλληλα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο χρόνος αναμονής του ιδιοκτήτη για την εκμίσθωση μίας οικίας, αφού πλέον από 1-1,5 μήνα πριν από την κρίση, τώρα το σχετικό διάστημα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki