Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μεταχειρισμένα για πάσα χρήση

Η τάση αγοράς παλιών και της ανακατασκευής έχει παρατηρηθεί σε όλα τα μεγαλα αστικά κέντρα της χώρας αν και το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Η μόδα αυτή είχε ξεκινήσει πριν απο μία δεκαετία και αφορούσε κυρίως παλαιά διαμερίσματα στην Αθήνα και σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Η συνταγή ήταν , αγορά με λίγα χρήματα και στην συνέχεια πρόχειρη επισκευή και ενοικίαση κυρίως σε αλλοδαπούς. Η ύφεση όμως άλλαξε όλα τα δεδομένα με αποτέλεσμα τα παλαιά ακίνητα να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για κύρια κατοικία. Δέλεαρ οι σχετικά χαμηλές τιμές σε σχέση με τα καινούργια γεγονός που επιτρέπει ακόμα και την αυτοχρηματοδότηση της αγοράς.

Πάντως σταδιακά το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα φαίνεται ότι εξανεμίζεται καθώς απο τα στοιχεία της εταιρίας δεικτών ακινήτων προκύπτει ότι η "ψαλίδα" των τιμών μεταξύ καινούργιων και μεταχειρισμένων κλείνει σε βάρος των πρώτων. Συγκεκριμένα ο ρυθμός υποχώρησης των τιμών στα μεταχειρισμένα 30ετίας είναι σαφώς χαμηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο γοια σπίτια 5-10 ετών.

Τους τελευταίους μήνες βγαίνουν σε εξαιρετικά καλές τιμές μεζονέτες και μονοκατοικίες στα βόρεια και ανατολικά προάστια. Πρόκειται, πάντως, για σπίτια άνω των 150 τ.μ. τα οποία πωλούν που έχουν είτε σοβαρά οικονομικά προβλήματα είτε προβλήματα κάλυψης φορολογικών υποχρεώσεων που θα προκύψουν απο την νέα χρονια (τεκμήρια , ΦΑΠ κα.).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki