Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κινούνται πάλι οι μισθώσεις γραφείων

Μία δειλή κινητικότητα στις μισθώσεις γραφείων παρατηρείται τους τελευταίους μήνες . Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Λ.Συγγρού δύο μεγάλες μισθώσεις γραφειακών χώρων που αντιπροσωπεύουν περί τα 7.000 τετραγωνικά μέτρα (αθροιστικά) ενώ έντονη κινητικότητα καταγράφεται και σε άλλες πιάτσες γραφειακών χώρων. Σύμφωνα με τις απόψεις επικεφαλής μεσιτικών επιχειρήσεων η κινητικότητα αυτή συνδέεται με τρίς παράγοντες:

-πτώση των τιμών των ενοικίων γραφείων εώς και 30% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα . Αναφέρθηκε μάλιστα περίπτωση προσφοράς για μίσθωση γραφειακών χώρων στο κέντρο της Αθήνας και σε κτίριο μεγάλης προβολής σε ζητούμενη τιμή 25% χαμηλότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή.

-την άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών να αναπροσαρμόσουν τα ενοίκια τους στα επίπεδα που ζητούν με αποτέλεσμα να αναζητούν νέα επαγγελματική στέγη με μείωμένο τίμημα.

-στην εκμετάλλευση των ρυθμίσεων του νέου πλαισίου για τις αποζημιώσεις στις επαγγελματικές μισθώσεις που παρέχει την δυνατότητα να "σπάνε" συμβόλαια μίσθωσης πριν την λήξη τους.

Οι δύο τελευταίοι παράγοντες αναμένεται να πιέσουν τις τιμές των ενοικίων των γραφειακών χώρων τους προσεχείς μήνε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα και αυτό γιατί και οι ιδιοκτήτες αναγνωρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η μίσθωση των ακινήτων τους στην σημερινή συγκυρία και αυτό τους καθιστά περισσότερο ελαστικούς στις διαπραγματεύσεις.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki