Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επιστροφή στο κέντρο για τις δημόσιες υπηρεσίες

Επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας  για τις δημόσιες υπηρεσίες. Η εγκατάσταση στο κτίριο που βρισκόταν το ιστορικό πολυκατάστημα Μινιόν των υπηρεσιών  του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσιακής επιτροπής είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτεί μία αλλαγή στρατηγικής των τελευταίων 20 ετών που επικεντρώνονταν στην απομάκρυνση των υπουργείων απο το κέντρο. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του προβληματισμού για την αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας έχουν κατατεθεί προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν εγκαταλελειμένα δημόσια κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας για να εγλατασταθούν σε αυτά δημόσιες υπηρεσίες.

Η μετεγκατάσταση , υποστηρίζουν οι εισηγητές θα συμβάλλει και στον  εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών. Μάλιστα χρησιμοποιούν την μετεγκατάσταση  του ΥΠΕΚΑ, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή δημιουργεί  σημαντικές οικονομίες  κλίμακας. Στο νέο ακίνητο θα στεγαστούν περίπου 1.300 άτομα, τα οποία είναι διάσπαρτα στα 28 κτίρια που συνολικά νοικιάζει το ΥΠΕΚΑ σήμερα και στην πλειοψηφία τους είναι παλαιά (άνω των 30 ετών), με άμεση συνέπεια αφενός να μην ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις ανάγκες μιας σύγχρονης υπηρεσίας, αφετέρου να είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της μετεγκατάστασης είναι η άμεση εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα (περίπου 70% του υφιστάμενου συνολικού κόστους, καθώς αναμένεται εξοικονόμηση τουλάχιστον 4,5 εκ. ευρώ κατ' έτος) και η μείωση των λειτουργικών εξόδων (τουλάχιστον κατά 50%, πάνω από 1 εκ. ευρώ).

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι για το 2011, και παρά τις σημαντικές μειώσεις στα υφιστάμενα μισθώματα, τα συνολικά ενοίκια ξεπέρασαν τα 6,5 εκατ. ενώ τα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων του ΥΠΕΚΑ (φύλαξη, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) ξεπέρασαν το ποσό των 2 εκ. Παράλληλα, καθίσταται δυνατή η επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, αφού διευκολύνεται η καλύτερη διοίκηση και η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Οπως επισημαίνεται, το κτίριο του Μινιόν πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές με βασικά πλεονεκτήματα την άμεση μείωση του κόστους ενοικίασης, καθώς η αναλογία ανά τ.μ. ωφέλιμου κτιρίου από 16,16 ευρώ/τ.μ. μειώνεται σε 10,57 ευρώ/τ.μ., την άριστη συγκοινωνιακή υποστήριξη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (βρίσκεται 50 μέτρα από τις στάσεις του μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς και από πλήθος στάσεων λεωφορείων και τρόλεϊ) και την τήρηση όλων των πολεοδομικών, κτιριοδομικών, πυροσβεστικών και υγειονομικών διατάξεων. Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα χαρακτηρισμού του ως «πράσινου κτιρίου» (με τη δημιουργία πράσινης στέγης, χρησιμοποίηση των υπόγειων υδάτων για την ψύξη των κλιματιστικών μονάδων κ.λπ.).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki