Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά γραφείων

Ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς γραφειακών χώρων το 2011 αναμένουν οι οικονομικοί αναλυτές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν 20-25% σε σύκριση με το 2010. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η ανάκαμψη έχει ήδη δρομολογηθεί στις περισσότερες μεγάλες αγορές ακινήτων σε όλη την υδρόγειο. Οι συμφωνίες leasing βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους ενω οι κενοί γραφειακοί χώροι έχουν αρχίσει να πέφτουν μα αποτέλεσμα η αύξηση των ενοικίων να είναι πολύ πιθανή.

Η μελέτη δείχνει ότι η καθαρή απορρόφηση γραφείων  έχει υπερδιπλασιαστεί στις αγορές της Ασίας και Ειρηνικού ενώ οι όγκοι της χρηματοδοτικής μίσθωσης στην Ευρώπη είναι στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2007.Αύξηση της ζήτησης καταγράφεται στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, στη Σιγκαπούρη και την Ινδία. Στην Ευρώπη, η συνολική απορρόφηση για το 2010 ανήλθε σε 10,6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Χαρακτηριστική είναι η αυξανόμενη δυναμικότητα στη Γερμανία, στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η αγορά γραφείων στις ΗΠΑ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της επιφυλακτικότητας. Αλλά στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον καταγράφεται αύξηση της ζήτησης. Ωστόσο, η έκπληξη μπορεί να προέλθει από τις αγορές της Λατινικής Αμερικής,όπου η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη αντανακλάται στη ζήτηση γραφείων. Στις κυριότερες αγορές γραφείο της Βραζιλίας, η ζήτηση τη προσφορά, με αποτέλεσμα την αύξηση των ενοικίων στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki