Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα deal στην αγορά γραφείων

Μετά από μια παύση δύο ετών,στις ΗΠΑ, η αγορά των επενδύσεων σε κτίρια γραφείων δείχνει σημάδια ανάκαμψης . Ήδη σε μεγάλες πόλεις όπως στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον ήταν τόσο έντονος ο ανταγωνισμός,  που ορισμένοι αγοραστές ζητούν τιμές που ίσχυαν πριν ξεσπάσει η κρίση. Και έτσι, για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της αγοράς εμπορικών ακινήτων, οι επενδυτές αρχίζουν να αναλαμβάνουν κινδύνους. Αν και η αγορά μόλις τώρα έχει καταστεί ενεργός, ο τζίρος στην αγορά γραφείων αξίας $ 5,000,000 ξεπέρασε στις ΗΠΑ τα 27.7 δισ δολαρια . Πρόκειται για σχεδόν διπλασιασμό της αγοράς σε σύγκριση με το 2009 αναφέρει η Real Capital Analytics, μια νέα εταιρεία ερευνών που παρακολουθεί τις πωλήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδόσεις να πέσουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κάτω απο 6%.

Στη Νέα Υόρκη, η Google αγόρασε κτίριο με 1,8 δισ. δολάρια, και απόδοση 5,25%. Ένα μικρότερο κτήριο, , στο Howard Street,  πωλήθηκε για 41 εκατομμύρια δολάρια, με 5% απόδοση . Στην Ουάσιγκτον, η JPMorgan Chase πρόσφατα κατέβαλε 80 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για κτίριο το οποίο έχει αρχική απόδοση 5,9% . Σε μια άλλη συμφωνία, η Παγκόσμια Τράπεζα πρόσφατα κατέβαλε 216 εκατομμύρια δολάρια για το 1225 Connecticut Avenue. Η τιμή ανά τετραγωνικό πόδι - $ 900 - ήταν η υψηλότερη που έχει ποτέ δοθεί για το κτίριο της Ουάσιγκτον.

Τον Ιούλιο, Hines, πούλησε συγκρότημα γραφείων για 655 εκατομμύρια και απόδοση 6%. Και την περασμένη εβδομάδα, Boston Properties, Μια εισηγμένη εταιρεία που ειδικεύεται στα κτίρια γραφείων στις μεγάλες αγορές, έκλεισε για 930 εκατομμύρια δολάρια την αγορά του ψηλότερου κτηρίου της Βοστώνης με απόδοση 4 %.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki