Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξενοίκιαστα στην παραλία

xeri-me-kleidiΟύτε η θέα στη θάλασσα κινητοποιεί, πλέον, το ενδιαφέρον για αγορά ή μίσθωση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης στην πρωτεύουσα. Το παραλιακό μέτωπο, από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα είναι γεμάτο καταστήματα, μονοκατοικίες και διαμερίσματα με πωλητήρια και ενοικιαστήρια που παραμένουν εδώ και μήνες κενά.
Η κρίση έχει «χτυπήσει» και τα εστιατόρια που αφθονούσαν κάποτε στην ζώνη Φαλήρου – Καλαμακίου – Αμφιθέας αλλά τώρα πολλά έχουν βάλει λουκέτο, όπως και αρκετές επιχειρήσεις πώλησης σκαφών αναψυχής, εξοπλισμού και αξεσουάρ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι εδώ και μήνες παραμένει κενό το κατάστημα στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Αλίμου, όπου στεγαζόταν παλιότερα κατάστημα της Ηλεκτρονικής Αθηνών, το οποίο μετακόμισε λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακρυά, επί της Αλίμου. Γεγονός είναι πάντως ότι ένα σημείο πώλησης με τεράστια προβολή είναι κλειστό.
Στα αζήτητα παραμένουν και δεκάδες διαμερίσματα παρά το μοναδικό πλεονέκτημα της ανεμπόδιστης θέας στο Σαρωνικό. Η παραλιακή ζώνη έχει επίσης σχετικά καλές υποδομές μεταφορών καθώς εξυπηρετείται και από το τραμ. Στα αρνητικά περιλαμβάνεται η ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες δεν σταματά ούτε τις νυχτερινές ώρες. Η εξέλιξη της περιοχής θα εξαρτηθεί, κυρίως, από την απόφαση που θα πάρει το κράτος για τον τρόπο αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, οι εγκαταστάσεις του οποίου απαξιώνονται με την πάροδο του χρόνου ενώ ο χώρος στάθμευσης επί της παραλιακής έχει μετατραπεί σε αποθήκη παλιών αυτοκινήτων της Ολυμπιακής. Η περιοχή επηρεάζεται και από την λειτουργία της επέκτασης του μετρό ως το Ελληνικό, από τον άξονα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, που καταλήγει στο πρώην Ανατολικό αεροδρόμιο, πέριξ του οποίου έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια δεκάδες νεόδμητες πολυκατοικίες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki