Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δύσκολη χρονιά και για την αγορά καταστημάτων

xeri-dinei-leftaΗ πτώση της ζήτησης , οι χαμηλές επενδύσεις , η περαιτερω πιέσεις στις δευτερεύουσες  αγορές , η σταθεροποίηση των αποδόσεων στα καταστήματα που βρίσκονται σε σημεία υψηλής προβολής και η άνοδος σε όσα βρίσκονται σε δευτερεύουσες αγορές θα είναι τα χαρακτηριστικά της αγοράς καταστημάτων στην διάρκεια του 2010.Εκτιμάται ότι ο αριθμός των νέων επενδύσεων σε εμπορικά ακίνητα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι την εμφάνιση σταδιακής ανάκαμψης των οικονομικών συνθηκών .
Ειδικότερα όσο αφορά στα ενοίκια εκτιμάται ότι θα σημειώσουν οριακή πτώση σε σχέση με το 2009. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη χρονιά τα μισθώματα  για τα κύρια σημεία των εμπορικών σημείων υψηλής προβολής  κυμάνθηκαν στα επίπεδα των €200 - €220/τ.μ. Στις δευτερεύουσες αγορές το μέσο μίσθωμα διαμορφώνεται σε €120-€150/τ.μ.
Αναφορικά με τα μισθώματα των καταστημάτων που στεγάζονται σε οργανωμένα εμπορικά κέντρα κινήθηκαν  στα επίπεδα των €35-€100/τ.μ.Σε γενικές γραμμές οι  αποδόσεις, , κατά τη διάρκεια του έτους για καταστήματατα σε περιοχές υψηλής προβολής διαμορφώθηκαν σε επίπεδα μεγαλύτερα του 6,5%, πλησιάζοντας το 7%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki