Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η ανοσία των εμπορικών κέντρων

Τα εμπορικά  κέντρα  παρουσιάζουν πολύ μικρότερη μείωση πωλήσεων το 2013 σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, η οποία βουλιάζει.Το The Mall Athens έχει παρουσιάσει πτώση πωλήσεων κάτω από 10%, το Golden Hall σημείωσε αύξηση 1% στον τζίρο το πρώτο εξάμηνο του 2013, την ώρα που το λιανικό εμπόριο κατέγραψε πτώση πωλήσεων τουλάχιστον 20% το πρώτο οκτάμηνο του 2013.

Οσον αφορά την επισκεψιμότητα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, τα The Mall Athens και Mediter-ranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, που διαχειρίζεται η Lamda Deve-lopment, παρουσίασαν μονοψήφια πτώση επισκεψιμότητας η οποία διαμορφώθηκε στο 3% και 7% αντίστοιχα. Αντίθετα, το Golden Hall κατάφερε να ενισχύσει κατά 3% τον αριθμό των επισκεπτών του.

Καλές επιδόσεις εμφανίζει και το εκπτωτικό χωριό Mc Arthur Glen στα Σπάτα, καθώς και το γειτονικό Smart Park. Το πρώτο εξάμηνο του 2013, στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη η πτώση του κύκλου εργασιών των καταστημάτων περιορίστηκε οριακά κατά 1%, η επισκεψιμότητα παρουσίασε πτώση κατά 7%. Η εξαμηνιαία λειτουργική κερδοφορία παρουσίασε πτώση κατά 13%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki