Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα mall των πτωχών και τα cafe

Τα mall των πτωχών θα κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους στις αγορές των μεγάλων πόλεων.Πρόκειται για τα ανοικτά εμπορικά κέντρα των καταστημάτων που θα βρίσκονται σε παραδοσιακές πιάτσες ή κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων και η χωρητικότητα τους θα είναι 50 καταστήματα. Φυσικά , το ερώτημα που γεννάται είναι το κατα πόσο είναι πλέον εφικτό αφού παραδοσιακές αγορές έχουν πλέον εξαφανιστεί λόγω λουκέττων και τη θέση των εμπορικών καταστημάτων έχουν πάρει καφετέριες και μπαρ. Τυπική περίπτωση η Αιόλου , όπου στο κύριο εμπορικό της κομμάτι (απο Ευρυπίδου μέχρι Μητροπόλεως) τα παραδοσιακά εμπορικά καταστήματα που έχουν απομείνει μετριώνται στα δάκτυλα. Στην πραγματικότητα τα σχέδια αυτά ουσιαστικά αποτελούν έμμεση επιδότηση στις επιχειρήσεις υγιειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και σε εκείνες μεγάλων αλλυσίδων. Το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί ίσως και τον επόμενο μήνα στην προκήρυξη κοινοτικού προγράμματος για την κατασκευή των πρώτων πιλοτικών ανοικτών εμπορικών κέντρων. Αυτά θα είναι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και τη Λάρισα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εμπορικοί σύλλογοι θα χρηματοδοτηθούν ώστε στα ανοικτά εμπορικά κέντρα να αναπτύξουν:

Ενέργειες χωροθέτησης και χαρτογράφησης των εμπορικών κέντρων σε συνδυασμό με τη δημιουργία σχετικών υποδομών.

Οργανωμένες ενέργειες μάρκετινγκ, π.χ. ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή (loyalty schemes) με πόντους αγορών ή και εκπτώσεις (στην οποία θα συμμετέχουν εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, επιχειρήσεις στάθμευσης, παιδότοποι κ.λπ.).

Οργανωμένη και συστηματική προώθηση, προβολή ή επικοινωνία των επιχειρήσεων της εμπορικής περιοχής που συμμετέχουν στη δράση.

Δραστηριότητες που συνδυάζουν το αγοραστικό όφελος με την ψυχαγωγία, με πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (π.χ. street events, social events).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki