Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο μύθος των εμπορικών κέντρων

Η κρίση κατέρριψε ένα ακόμα μύθο που είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για εκείνο που θέλει τα εμπορικά κέντρα να μένουν αλώβητα από την ύφεση η οποία πλήττει κυρίως τα καταστήματα που βρίσκονται στους εμπορικούς  δρόμους.

Πριν  λίγο η εταιρία LAMDA , έδωσε στοιχεία για το τζίρο των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά της κέντρα , τα οποία θεωρούνται ως αντιπροσωπευτικό δείγμα για την πορεία της συγκεκριμένης αγοράς. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στο α΄εξάμηνο , ο τζίρος των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου “Golden Hall” αυξήθηκε μόλις κατά 1%.κατά 1%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο “The Mall Athens” για την ίδια περίοδο κινήθηκε πτωτικά κατά 10,4%, ενώ στο “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη η πτώση του κύκλου εργασιών των καταστημάτων ήταν 9,5%. Αν όμως αφαιρεθεί ο πληθωρισμός , τότε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων έχει σημειώσει πτώση που κινείται σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο του συνόλου της ελληνικής αγοράς.

Ερωτηματικά προκαλεί , το γεγονός ότι ειδικά στην Αθήνα , η αγορά εμπορικών κέντρων λειτουργεί σε συνθήκες κορεσμού καθώς ήδη λειτουργούν επτά μεγάλα εμπορικά κέντρα μητροπολιτικής εμβέλειας και σύντομα θα λειτουργήσει και το έβδομο στην περιοχή της Κάντζας. Δεν είναι λίγοι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι σύντομα θα ενταθούν οι πιέσεις των εμπορικών αλυσίδων που έχουν ήδη παρουσία να προχωρήσει άμεσα η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με προφανή αποτελέσματα στην απόδοση της επένδυσης. .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki