Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καταστήματα :Γιατί πέφτουν τα νοίκια

Στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010, αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας που έβαλαν λουκέτο. Στην οδό Σταδίου, το ποσοστό αγγίζει το 34% και ακολουθούν η Ακαδημίας με 26% και η Ερμού με 25%.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στην οδό Πατησίων φτάνει το 26%, ωστόσο διαφορετική είναι η εικόνα του δρόμου ανά εμπορικό τετράγωνο, όπου ορισμένες φορές το ποσοστό φτάνει έως και το 30%. Στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Ηρακλείου το ποσοστό των "λουκέτων" φτάνει στο 18%, ενώ στο Μαρούσι παρουσιάζεται οριακή αύξηση σε σύγκριση με την καταγραφή του περασμένου Αυγούστου και η περιοχή παραμένει μια από αυτές με την χαμηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων. Στο Χαλάνδρι, στις οδούς Παπανδρέου, Αγίας Παρασκευής και Χαιμαντά τα λουκέτα φτάνουν στο 22%. Στους πέντε εμπορικούς δρόμους της Κηφισιάς, που περιλαμβάνονται στην έρευνα, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων φτάνει περίπου το 24% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%. Στη Θησέως, τον εμπορικότερο δρόμο της Καλλιθέας τα κλειστά καταστήματα αγγίζουν το 18%, ενώ τον πέρυσι τον Αύγουστο ήταν 13,5%.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον Πειραιά, όπου το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Αυξήθηκαν κατά 10% τα λουκέτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Κλειστές είναι μία στις 5 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, όπου από 10,1% πέρυσι τον Αύγουστο, το ποσοστό έφτασε φέτος στο 20%. Συγκεκριμένα, οι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 19%, 18% και 18,5% των καταστημάτων αντίστοιχα έχει κλείσει. Καλύτερη είναι η εικόνα στις Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, με τα "λουκέτα" να φτάνουν στο 9% και 8% αντίστοιχα. Στο "κόκκινο" είναι η οδός Κασσάνδρου όπου 1 στις 3 επιχειρήσεις έχει κλείσει, ενώ στην Τσιμισκή τα λουκέτα φτάνουν στο 11,0%.

Στην περιοχή της Λάρισας το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου 2010 έχει σημειώσει αύξηση στο 14,9% από 11,5%. Κρίσιμη είναι η κατάσταση στους εμπορικούς δρόμους Ασκληπιού, Μανδηλαρά, Παναγούλη και Παπαναστασίου όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα και η αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων είναι 12,0% έως 19,7%.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση, φτάνοντας το 15% από 12,3% τον Αύγουστο του 2010. Οι οδοί Εθνικής Αντιστάσεως και 62 Μαρτύρων παρουσιάζουν ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων 23,7% και 16,2% αντίστοιχα.

Στην Καβάλα τα κλειστά καταστήματα αγγίζουν το 14,7% των συνολικών καταστημάτων, ενώ στον πολυπληθέστερο σε καταστήματα εμπορικό δρόμο της πόλης (Ομονοίας) τα "λουκέτα" φτάνουν στο 17,28%.

Στο κέντρο της Κοζάνης σχεδόν το 18,8% των επιχειρήσεων είναι κλειστές ενώ ορισμένοι μεγάλοι σε έκταση εμπορικοί δρόμοι εμφανίζουν ποσοστό λουκέτων από 22% έως 30%.

Στην Έδεσσα τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 18,0%, με τις οδούς Εγνατία, (24,5%), Παύλου Μελά (18,2%), Ηρώων Πολυτεχνείου (22,2%) να εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά. Στη Βέροια, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι από τα χαμηλότερα και φτάνει το 12,4%. Στην Τρίπολη το ποσοστό των λουκέτων στους κεντρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου φτάνει το 20%, ενώ σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους φτάνει ακόμα και το 40%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki