Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μάχη για 103 οικόπεδα

Μάχη μεταξύ δήμων και εκκλησίας για 103 ακίνητα. Για τα 86 από αυτά υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί το διάστημα 1993-2004, σύμφωνα με τις οποίες τα ακίνητα αυτά ανήκουν στην Εκκλησία. Ωστόσο οι δήμοι, που κατέληξαν στη δήμευση, αρνούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και ενώ το θέμα εκκρεμεί και εντός της Ιεράς Συνόδου, τίθεται σοβαρά το ενδεχόμενο για προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τα 103 ακίνητα βρίσκονται στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Περάματος και Βουλιαγμένης. Ενα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων υπολογίζεται από στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας σε περίπου 400.000.000 ευρώ .

Τα οικόπεδα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες (σε όλες τις περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστοι χώροι, δηλαδή πρασίνου ή στάθμευσης αυτοκινήτων ή σχολείων):

* Σε 78 περιπτώσεις υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αποχαρακτηρισμού τους.

* Σε 15 περιπτώσεις δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις, αλλά δεν υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

* Σε τέσσερις περιπτώσεις έγιναν απαλλοτριώσεις με αποφάσεις του Αρείου Πάγου, γιατί δεν καταβλήθηκαν αποζημιώσεις.

* Τέλος, έξι ακίνητα θεωρούνται ότι έχουν ιδιαίτερο ιστορικό.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο σε ό,τι αφορά την περιοχή της Βουλιαγμένης, καθώς από το σύνολο των 103 ακινήτων τα 82 αφορούν το συγκεκριμένο δήμο, που περιλαμβάνει τις περιοχές της Βουλιαγμένης, της Βάρης και της Βούλας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki