Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οχι μεσιτών στη κατάργηση των 4 στρεμμάτων σε NATURA

Αντιδρούν στην κατάργηση του δικαιώματος για δόμηση στα 4 στρέμματα στις περιοχές NATURA οι μεσίτες οι οποίοι επισημαίνουν ότι υπο το καθεστώς αυτό βρίσκεται το 22% της ελληνικής γης . Παράλληλα τονίζουν ότι οι ρυθμίσεις οδηγούν στην απαξίωση εμπράγματων δικαιωμάτων 300.000 ιδιοκτητών με αποτέλεσμα να προκαλείται μείζον κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα οι μεσίτες υποστηρίζουν ότι:

1. Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν και να επανακαθοριστούν από την αρχή οι περιοχές που βρίσκονται υπό το καθεστώς NATURA, δεν μπορεί το 22% της ελληνικής γης να είναι NATURA.

2. Σε δασικές περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους, δρυμούς, πλησίον λιμνών, ποταμών και υδροβιότοπων συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία δόμηση.

3. Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί το δικαίωμα δόμησης στα 4 στρέμματα, και να μην καταργηθούν οι παρεκκλίσεις που υπήρχαν εδώ και χρόνια, διότι απαξιώνει την ιδιοκτησία άνω των 300.000 ιδιοκτητών, εκ των οποίων άνω του 98% είναι μικροϊδιοκτήτες και αγρότες που ευελπιστούν κάποια στιγμή ή να πουλήσουν αυτήν την ιδιοκτησία ή να κατασκευάσουν κατοικία για αυτούς ή τα παιδιά τους.

4. Δεν είναι λύση να υπάρξει χρονικό περιθώριο για να εκδοθούν άδειες οικοδομής, ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα δόμησης οι ιδιοκτήτες. Διότι και χρήματα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν για την έκδοση αδείας και την κατασκευή οικοδομής, αλλά και δεν μπορεί να γεμίσουν αυτές οι περιοχές με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μπετά χωρίς να υπάρχει ανάγκη οικοδόμησης στο βωμό του μηδενισμού της δόμησης σ’ αυτά τα οικόπεδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki