Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενοίκια: Επικίνδυνα κενά

Παρότι τελειώνει ο Απρίλιος εν μέσω αργιών, σειρά ερωτημάτων και ζητημάτων σε σχέση με τη μείωση των ενοικίων και αποζημίωση των ιδιοκτητών παραμένει μέχρι στιγμής χωρίς απάντηση, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα και ανησυχία στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες αλλά και ενοικιαστές. Συγκεκριμένα :

*Δεν έχει εκδοθεί και δημοσιευτεί η απόφαση με τους ΚΑΔ μειώσεως ενοικίων κλειστών και πληττόμενων Απριλίου 2021, και συνεπώς δεν είναι σαφές τι τελικά θα ισχύσει για τις μειώσεις του μηνός αυτού.

* Ενώ ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίων και τον Μάιο, δεν υπάρχει καμιά απολύτως διευκρίνιση για το ποιες κατηγορίες μισθώσεων (επαγγελματικές ή και κατοικιών/φοιτητικών) και σε ποια ποσοστά θα ανέρχεται η μείωση που ανακοινώθηκε. Συνεπώς την 1η Μαΐου, ημέρα έναρξης καταβολής των μισθωμάτων, ουδείς ενοικιαστής θα γνωρίζει τι θα πρέπει να καταβάλει, και ουδείς ιδιοκτήτης θα γνωρίζει τι θα πρέπει να εισπράξει.

*Δεν ανακοινώθηκε πότε θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμούσες διορθώσεις, πληρωμές και συμψηφισμοί αποζημιώσεων των εκμισθωτών, ακόμη και με δόσεις ρυθμισμένων οφειλών.

* Δεν έχει ανακοινωθεί η λύση που θα δοθεί στο επίμαχο ζήτημα αποζημίωσης των ιδιοκτητών στις περιπτώσεις που μετά την αρχική μίσθωση, έχει ακολουθήσει μισθωτήριο που έχει υποβληθεί από τον μισθωτή, για συμβατική ή και απαγορευμένη υπεκμίσθωση του ακινήτου προς τρίτο πρόσωπο (υπομισθωτή), με αποτέλεσμα  αποζημίωση να δικαιούνται μόνον οι υπεκμισθωτές, πολλοί από τους οποίους περικόπτουν παράνομα το μίσθωμα προς τους ιδιοκτήτες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki