Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καθυστερήσεις στις εργασίες ανάπλασης του ΦΙΞ

Στασιμότητα στις εργασίες ανάπλασης του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ για τη μόνιμη στέγαση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης διαπιστώνουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Όπως επισημαίνουν, το Μουσείο παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς τη δική του στέγη παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί για την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου ζυθοποιίας ΦΙΞ στη Λεωφόρο Συγγρού που έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τη μόνιμη στέγαση του συγκεκριμένου μουσείου. Και προσθέτουν:
-Η λειτουργία του ΕΜΣΤ έρχεται να καλύψει το κενό που δημιούργησε η έλλειψη ενός ανάλογου θεσμού για τη σύγχρονη τέχνη, ελληνική και διεθνή, στην Αθήνα. Παρότι όμως έχουν περάσει 14 χρόνια από τη σύσταση του οργανισμού του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Ν. 2557/1997) και 3 χρόνια από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη μετατροπή του ΦΙΞ σε μουσείο, ωστόσο η υπόθεση δεν παρουσιάζει καμία εξέλιξη.
-Συγκεκριμένα, και ενώ από το 2007 είχε αναδειχθεί από μειοδοτικό διαγωνισμό εργολάβος και τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ είχαν προγραμματιστεί για το 2010, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του μουσείου δεν προχώρησαν, παρότι το απαιτούμενο χρηματικό ποσό είχε εξασφαλιστεί από το Γ΄ ΚΠΣ, με αποτέλεσμα τα προβλεπόμενα κοινοτικά κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί να χαθούν.
-Δεδομένης της σημασίας που έχει το συγκεκριμένο μουσείο ως θεσμός για τη σύγχρονη τέχνη, κρίνεται απαραίτητη η επίσπευση των εργασιών ανάπλασης του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ για τη μόνιμη στέγαση του μουσείου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki