Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ηράκλειο: κόντρα νομαρχίας–ΚΕΔ για την Αμερικάνικη Βάση

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την αξιοποίηση και χρήση του χώρου της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ηρακλείου, έστειλε Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Ενημερωθήκαμε για την συζήτηση στη Βουλή ερώτησης του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για το χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης Ηρακλείου και διαπιστώνομε με λύπη μας ότι οι θέσεις που διατυπώσατε εδράζονται στην μονομερή ενημέρωσή σας από την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΚΕΔ, η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα είτε ευθέως είτε κυρίως με την μέθοδο της μισής αλήθειας.
Η ΚΕΔ , πέρα από τους ανακριβείς ισχυρισμούς της, αποκρύπτει κρίσιμα στοιχεία όπως:
-Την Φ330/767128/Σ1338/25-11-1995 (την οποία επισυνάπτουμε) απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την οποία παραχωρείται ο χώρος της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ηρακλείου για την αξιοποίηση και χρησιμοποίηση του προς όφελος των κατοίκων του Ηράκλειου και θέτει όρους στους φορείς και στον τρόπο διαχείρισης.
-Το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς του Ηρακλείου σε αντίθεση με την ΚΕΔ που ουδέν έπραξε, προώθησαν σημαντικές επενδύσεις στο χώρο όπως το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το διεθνούς φήμης Ενυδρείο "Θαλασόκοσμος", τα επίσης ευρέως γνωστά στην επιστημονική Κοινότητα εργαστήρια του Κέντρου Θαλάσιας Βιολογίας (σήμερα ΕΘΙΑΓΕ), σχολικές μονάδες με αντικείμενο τις καλές τέχνες, Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κλπ.
Όλα αυτά λειτουργούν σήμερα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ο δε αριθμός επισκεπτών και τουριστών στο χώρο του θαλασσόκοσμου από το 2004 έως σήμερα ανέρχεται στο 1.400.000 ενώ για το ΔΕΚΚ από το 2000 έως σήμερα και σε 84 εκθεσιακά γεγονότα ο αριθμός των επισκεπτών ανέρχεται περίπου στους 600.000.
-Το γεγονός ότι η ΝΑΗ επεξεργάστηκε πλήρες σχέδιο αξιοποίησης του χώρου, το οποίο η ΚΕΔ ουσιαστικά αρνήθηκε να συζητήσει.
-Το γεγονός ότι λόγω της στάσης της ΚΕΔ δεν προχώρησαν νέες επενδύσεις όπως το Πλανητάριο του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας».
Η κα Σχοιναράκη ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το θέμα και καλεί τον υπουργό και τον υφυπουργό να επισκεφθούν το Ηράκλειο για να δουν το χώρο και τις δυνατότητες των τοπικών φορέων «και να πεισθούν ότι εκτός από την εγκατάλειψη της ΚΕΔ υπάρχει και η άλλη πλευρά της δημιουργίας και εκτός από την πολιτική των "ανταλλαγών" της ΚΕΔ, υπάρχει και η πολιτική της τοπικής ανάπτυξης με σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας".

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki