Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 50 εκατ. για τρείς αναπλάσεις

Τρείς μεγάλες παρεμβάσεις συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ σε Θεσσαλονίκη , Πυλαία και Κορδελίο εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-213 (ΕΣΠΑ), έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Αναλυτικά:

«Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης - Τμήμα από το Βασιλικο Θέατρο έως τους Ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων» (Δήμος Θεσσαλονίκης):προϋπολογισμός 40.450.000 ευρώ.Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά αυτοτελές και λειτουργικά αυτόνομο τμήμα του συνολικού έργου ανάπλασης της Νέας Παραλίας και εκτείνεται από το Βασιλικό Θέατρο έως τον όρμο Σαλαμίνας κι από το κρηπίδωμα έως τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 80.000 τ.μ. Το υπόλοιπο τμήμα του έργου της Ανάπλασης Νέας Παραλίας - από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο έως το Μέγαρο Μουσικής, συνολικού προϋπολογισμού 18.870.000 ευρώ έχει υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Μέτρο 7.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Σύμφωνα με τη μελέτη, στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζεται διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων 49.700 τ.μ. με διάφορους τρόπους (χυτά δάπεδα, κυβόλιθοι μαρμάρου, ξύλινα δάπεδα, δάπεδα σκυροδέματος), πρασίνου 30.000 τ.μ. και νερού 190 τ.μ., ελαφριές κατασκευές μικρής κλίμακας (εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήρια, γήπεδα αθλοπαιδιών, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων), κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (υπαίθρια γλυπτοθήκη, υδάτινες επιφάνειες, παιδότοποι) και τη δημιουργία αλέας (δενδροστοιχίας) σε μήκος 1.103 μ. του παραλιακού πεζοδρόμου με 332 νέα δένδρα και συνολική φύτευση άνω των 870 νέων δένδρων, όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

«Ανάπλαση - αναβάθμιση περιοχής οδού Μοναστηρίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού» (Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού): προϋπολογισμός 3.300.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση των πεζοδρομίων ενός τμήματος της οδού Μοναστηρίου, που βρίσκεται στο ανατολικό όριο του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και εκτείνεται από την οδό Επτανήσου έως την περιοχή πριν την Ε.Κ.Ο. Η ανάπλαση εκτείνεται σε συνολικό μήκος δρόμου 2.000 μέτρων και αφορά τόσο στα πλευρικά πεζοδρόμια όσο και στη διαχωριστική νησίδα των δύο ρευμάτων κίνησης των τροχοφόρων. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οικοδομικές (προεργασίες, καθαιρέσεις, αποξηλώσεις, χωματουργικά, σκυροδέματα, επιστρώσεις, μεταλλουργικά, οδοποιία, ασφαλτικά, διαγραμμίσεις, χρωματισμοί, βερνίκια, εξοπλισμός), φυτοτεχνικές (φύτευση δέντρων, θάμνων, χλωροτάπητα) και ηλεκτρομηχανολογικές (δίκτυο φωτισμού πεζοδρομίων και δίκτυο άρδευσης).

«Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Ευρύτερης Περιοχής Ελαιορέματος» (Δήμος Πυλαίας): προϋπολογισμός 6.330.600 ευρώ. Κορμός της παρέμβασης είναι το έργο ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής Ελαιορέματος στη βόρεια επέκταση του παλιού οικισμού Πυλαίας με κύριο άξονα την υπερτοπικού ενδιαφέροντος και σημασίας ζώνη πρασίνου, η οποία αναπτύσσεται κατά μήκος του δυτικού - κατάντη τμήματος του Ελαιορέματος (διαδρομές περιπάτου και ποδηλασίας αναψυχής μήκους 1,5 χλμ.). Η συνολική επιφάνεια της έκτασης της περιοχής παρέμβασης είναι περίπου 165 στρέμματα από την οδό Εγνατία ως την οδό Γρηγορίου Ε’ και από την οδό Βουλγαροκτόνου έως την οδό 17 Νοέμβρη περιλαμβάνοντας τις γειτονιές μεταξύ των οδών Σαπφούς, Κρήτης και Σμύρνης, και μεταξύ των οδών Βελισσαρίου, Σταδίου και Βουλγαροκτόνου. Η περιοχή παρέμβασης του έργου έχει γενική περίμετρο περίπου 4 χλμ. (4.063 μ.).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki