Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η επιστροφή των Αθηναίων

Επιστροφή των Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας διαβλέπει ο κ. Θ. Χαραγκιώνης, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου Real Estate που υλοποιεί σειρά επενδύσεων στον άξονα της οδού Πατησίων. Ο ίδιος δεν προβλέπει σημαντική πτώση στις τιμές των κατοικιών, ενώ υποστηρίζει ότι η υποχώρηση των ενοικίων στους εμπορικούς χώρους υπάρχει μεν αλλά δεν είναι γενικό φαινόμενο και πάντως δεν αφορά τα εμπορικά κέντρα.
Όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η περιοχή της Πατησίων περνά την τρίτη φάση μετασχηματισμού των τελευταίων δεκαετιών. Μετά την αποχώρηση των παλιών Αθηναίων για τα βόρεια και νότια προάστεια, τους οποίους διαδέχθηκαν κάτοικοι της επαρχίας τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ο κυρίαρχος πληθυσμός από το ’90 και μετά ήταν οι μετανάστες. Οι οποίοι έκτοτε αστικοποιήθηκαν, εξελληνίστηκαν και, πολλοί από αυτούς, αγόρασαν τα σπίτια που κάποτε νοίκιαζαν. Τώρα διαβλέπει τάση επιστροφής των Ελλήνων στα σπίτια που παραμένουν ιδιόκτητα τα οποία ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται. Συνέκρινε δε την Πατησίων με τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι αναφέροντας ότι ο δρόμος έχει θέα στην Ακρόπολη, καθώς και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που προβλέπεται (όπως το Λούβρο) να αποκτήσει πυραμίδα στον περιβάλλοντα χώρο.
Ο κ. Χαραγκιώνης παρουσίασε τις επενδύσεις του στην περιοχή, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και περιλαμβάνουν το μέγαρο Λουζιτάνια (Ευελπίδων και Λευκάδος) που στεγάζει τα μεταπτυχιακά τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και την ΙΘ εφορία, το μέγαρο Κυκλάδες στην οδό Κερκύρας (πάρκινγκ) το Park Lane (Πατησίων και Κοδρογκτώνος) που θα λειτουργήσει ως το Νοέμβριο και θα στεγάσει καταστήματα και γραφεία και Park Canyon (Ελευλπίδων και Τροίας) όπου θα στεγαστεί ιδιωτικό εκπαιδευτήριο (ΑΚΤΟ) και τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ.
Η μεγαλύτερη επένδυση (45 εκατ. ευρώ) αφορά το Athenian Capitol (Πατησίων, Γ’ Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού), επιφάνειας 30.000 τ.μ. στο οποίο θα στεγαστεί μουσείο αυτοκινήτου, καταστήματα, συνεδριακό κέντρο – κινηματογράφος , εστιατόρια / καφέ. Το συγκρότημα προβλέπεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki