Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εργα σε Α.Ορος και Πέλλα

Δυο έργα πολιτισμού εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), έπειτα από τη σχετική έγκριση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για την «Αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Ορους» και για τη δεύτερη φάση της «Συντήρησης και Ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας και της γύρω περιοχής». Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο έργων είναι 7,7 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου αφορά στην αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας του μοναστηριού, που έχει σημαντικά προβλήματα, ακόμη και στατικά. Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους κατέθεσε τη σχετική αίτηση, που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.732.786 ευρώ. Με το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι βασικές εργασίες, που αφορούν στο δομοστατικό φορέα του κτιρίου, να ολοκληρωθεί το κέλυφος του, να ολοκληρωθούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο σύνολο του κτιρίου, οι εσωτερικές επικαλύψεις και ο εξοπλισμός στα δύο πρώτα επίπεδα της πτέρυγας.
Το έργο στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας αποτελεί πρόταση του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων και έχει προϋπολογισμό 4.999.329 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες πεδίου, όπως αποχωματώσεις και επιχωματώσεις, αλλά και προστασία και ανάδειξη μνημείων, μέσω αναστηλωτικών εργασιών, αποκαταστάσεων, ανακτήσεων, αρμολογημάτων και μικροστερεώσεων λιθοδομών. Παράλληλα θα γίνουν εργασίες υποστύλωσης και αντιστήριξης, αναλήμματα και συντήρηση επιφανειών, συντήρηση δαπέδων και διαδρομών, εργοταξιακές κατασκευές, μεταφορές και αποπεράτωση πεζογέφυρας

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki