Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΟΛΠ: στις 15 Δεκεμβρίου οι προσφορές για το ξενοδοχείο

Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του Διαγωνισμού για την παραχώρηση του παλαιού Εκθεσιακού Κέντρου Ο.Λ.Π. Α.Ε. στον Άγιο Νικόλαο και τη μετατροπή του σε σύγχρονο Ξενοδοχείο 5*.
Το έργο αυτό, ένα από τα μεγαλύτερα έργα του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π Α.Ε., έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Πειραιά, η οποία δε διαθέτει τέτοιου μεγέθους και ποιότητας (5*) ξενοδοχειακή μονάδα. Το έργο αυτό στενά συνδεδεμένο με την κατασκευή σε παρακείμενο χώρο του νέου Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Πειραιά, της επέκτασης του λιμένος κρουαζιερόπλοιων και της δημιουργίας λιμένος επιβατηγών και τουριστικών σκαφών, αναμένεται να αναβαθμίσει τις τουριστικές υπηρεσίες της πόλης και να αποτελέσει κέντρο εκδηλώσεων για τους φορείς του Πειραιά.
Ημερομηνία διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού ορίσθηκε η 15η Δεκεμβρίου.
Από το συνολικό οικοδόμημα 30.000 τ.μ. επί εκτάσεως 13.000 τ.μ. θα παραμείνει η αρχιτεκτονική μορφή της στέγης, η οποία λόγω της μορφής της ονομάσθηκε από τους Πειραιώτες «Παγόδα» και η οποία σήμερα θεωρείται τοπόσημο για το λιμάνι του Πειραιά. Στον ισόγειο χώρο του προβλέπεται η δημιουργία ενός ακόμα τερματικού σταθμού επιβατών για την κρουαζιέρα, δεδομένου ότι ήδη άρχισε η κατασκευή στον Προβλήτα Αγίου Νικολάου η δημιουργία μιας ακόμα θέσης πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιου.
Μετά την ανακατασκευή-επέκταση και του σταθμού επιβατών στην περιοχή «Κανέλλου», η οποία ήδη άρχισε, ο Ο.Λ.Π. A.E. θα διαθέτει τρία terminals επιβατών κρουαζιέρας αναβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να συστήσει Ανώνυμο Εταιρία αποκλειστικού σκοπού (ΑΕΑΣ) και να καταθέσει εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 800.000€, ανεξαρτήτως της προσφερόμενης τιμής.
Σημειωτέον ότι μπροστά από το Ξενοδοχείο ήδη υπάρχει σε λειτουργία parking 750 αυτοκινήτων, ενώ στη χάραξη του monorail προβλέπεται σταθμός.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki