Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εργα σε Σεπόλια, Ανω Πατήσια, ιστορικό κέντρο , Κολωνό και Πατήσια

Εργα σε Σεπόλια, Ανω Πατήσια, ιστορικό κέντρο , Κολωνό και Πατήσια πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα ενόψη μάλιστα και των δημοτικών εκλογών.

* Στα Σεπόλια προωθείται η αγορά του πρώην εργοστασίου «Κοροπούλη», συνολικής επιφάνεια 4,3 στρεμμάτων, με προοπτική να διαμορφωθεί σε χώρο πράσινου, όπως ζητούν από χρόνια οι τοπικοί φορείς.

*Στα Ανω Πατήσια προωθείται η ανάπλαση στο παλιό εργοστάσιο «Ελληνική Εριουργία», με επιφάνεια 8,4 στρέμματα, στο οποίο υπάρχουν και διατηρητέα κτίρια.Προωθούντα πολεοδομικές ρυθμίσεις με τις οποίες τα ακίνητα θα χαρακτηριστούν ελεύθεροι χώροι πρασίνου.

* Ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου με στόχο τη σύνδεσή της με το Εθνικό Θέατρο και τη νέα πλατεία που προβλέπεται στην οδό Ξούθου, με την αγορά του ακινήτου που αποτελεί ιδιοκτησία του ΝΑΤ. Αφορά έκταση 21 στρεμμάτων δημόσιου χώρου, με πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις όψεων κτιρίων.

* Πεζοδρόμηση της Β. Ολγας, σε μήκος 4 χλμ., για την οποία οι προσφορές υποβλήθηκαν στις 16 Ιουλίου και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης.

* Παρεμβάσεις σε άλλες τρεις πλατείες του κέντρου. Πρόκειται για τον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, την πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα στον Κολωνό, καθώς και την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

. Ο κ Παπανδρέου χθές μιλώντας στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο για το κέντρο της πρωτεύουσας έκανε λόγο για “συστηματική” υποβάθμισή εδώ και αρκετά χρόνια και ιδιαίτερα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες . Επισήμανε ότι υπάρχουν περιοχές που μαραζώνει η εμπορική δραστηριότητα, που υπάρχει ασφυκτικό περιβάλλον διαβίωσης. “Το κέντρο της Αθήνας οδηγείται σε παρακμή, ενώ υποβαθμίζεται η ζωή του πολίτη αλλά και του επισκέπτη και του τουρίστα που έρχεται στη χώρα μας, των ίδιων των συμπολιτών μας, αλλά και πολλών άστεγων και ανθρώπων χωρίς πατρίδα”, υπογράμμισε. Επιπλέον μίλησε για μια περιοχή “που λειτουργεί εναντίον των μόνιμων κατοίκων και έκανε λόγο για έξαρση στη χρήση των ναρκωτικών, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, συνθήκες ανομίας -παρότι υπάρχει τώρα μια σοβαρή παρουσία της Αστυνομίας με την ομάδα ΔΙΑΣ σε πολλές γειτονιές-, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν χωρίς έλεγχο και έλλειψη συντονισμένης κοινωνικής πρόνοιας, που, μεταξύ άλλων, οδηγούν σε παρακμή του κέντρου της Αθήνας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki