Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στοπ στο αφορολόγητο

Το θέμα της κατάργησης όλων των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για την εκκλησιαστική περιουσία έρχεται στην Βουλή. Πρόκειται για νόμους που ψηφίστηκαν από το 1997 και εντεύθεν με τους οποίους η εκκλησιαστική περιουσία εξασφαλίζει προνομιακή φορολογική μεταχείριση.
Συγκεκριμένα :
-με το νόμο 2459/97 απαλλάσσονται από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι ναοί, οι μονές, καθώς και το Άγιο Όρος.
-Με το νόμο 3220/2004 καταργήθηκε από 1/1 του 2004 η υποχρέωση της εκκλησίας να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το 35% των ακαθαρίστων εσόδων της.

-Με το άρθρο 6 του νόμου 3296/2004  καταργήθηκε ο φόρος 10% που επιβαρύνει τα μισθώματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών εμπορικού χαρακτήρα της εκκλησίας και των ναών γενικότερα.

-Με το νόμο 3247/2005 οι φοροαπαλλαγές της εκκλησίας διευρύνθηκαν, καθώς δεν υπόκεινται στο φόρο αυτόματου υπερτιμήματος και στο τέλος συναλλαγής οι ναοί και οι μονές.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΝ Γ. Ψαριανό :"με την καθιέρωση αυτών των ρυθμίσεων συντελέστηκε ουσιώδης μονόπλευρη ανατροπή στις ως τότε διαμορφωμένες οικονομικές σχέσεις κράτους και εκκλησίας." Ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να δημοσιοποιήσει αν σκοπεύει να υλοποιήσει  την προεκλογική εξαγγελία για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και για  να κατάργηση των  ρυθμίσεις καθώς  και το χρονικό ορίζονταν που  θα αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις;

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki