Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κοινή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων

grafima2Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα την συνεργασία των Ταμείων με μορφή κοινοπραξίας, ώστε να μπορέσουν αποτελεσματικότερα να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους.Αυτό τόνισε  στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε πως «είναι τραγικό, τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν τη δεινή κατάσταση του Ασφαλιστικού μας συστήματος, να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία των Ασφαλιστικών Ταμείων που διαχρονικά απαξιώνονται και στην κυριολεξία δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον σκοπό των Ασφαλιστικών Οργανισμών».

«Η απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων των Ασφαλιστικών Οργανισμών δεν είναι τυχαία, αλλά υπήρξε και αμέλεια, συμπεριφορές απαξίωσης της περιουσίας των ταμείων, καθώς και ιδιοτέλειες (…). Είναι τραγικό, τα ετήσια έσοδα όλων των ταμείων να ανέρχονται σε 29,5 εκ. ευρώ και μόνον το ΙΚΑ, να πληρώνει 35 εκ. ευρώ για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, την ώρα που η περιουσία του αποτιμάται άνω των 200 εκ. ευρώ» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παρεμβάσεις σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να πάψει η εν λόγω απαξίωση.
.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki