Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Διαχείριση Ακινήτων : Μάθετε για να έχετε

του Νίκου Μανομενίδη

Πρόεδρου CEREAN

Σήμερα, μετά την κατάρρευση της Αγοράς των Ακινήτων και γενικότερα των νοικοκυριών, η κατάσταση στις μισθώσεις κατοικιών άλλαξε άρδην και παρουσιάζεται μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για επαγγελματικές υπηρεσίες Διαχείρισης Ακινήτων. Αυτό συμβαίνει διότι είναι πλέον πιο δύσκολο για ένα ιδιοκτήτης να μισθώνει το ακίνητό του και ακόμη δυσκολότερο να εισπράττει τα μισθώματα. Επίσης η επικοινωνίας με τους μισθωτές σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία για τους ιδιοκτήτες που έχασαν τον έλεγχο στις περιουσιακές συναλλαγές, η δε υπερφορολόγηση δεν αφήνει περιθώρια αναξιοποίητων ακινήτων. Είναι γνωστό ότι στο Εξωτερικό η Διαχείριση Ακινήτων αποτελεί αναγνωρισμένη δραστηριότητα. Στην Ελλάδα, μέχρι πρότινος η Διαχείριση Ακινήτων, αφορούσε κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες που ζούσαν μακρυά από τις περιουσίες τους, οι δε Επαγγελματίες που παρείχαν ανάλογες υπηρεσίες συνήθως ακολουθούσαν εμπειρικά πρότυπα.

Οι εντεινόμενες ανάγκες αφενός και τα σταθερά μηνιαία εισοδήματα (πχ ποσοστό επί των εισπραχθέντων μισθωμάτων) που αποδίδει η Διαχείριση Ακινήτων δημιουργούν μια ευκαιρία καριέρας τόσο για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (απόφοιτους πολυτεχνικών και οικονομικών σπουδών) όσο και για επαγγελματίες που δραστηριοποιούταν στην Αγορά των Ακινήτων και είδαν τον κύκλο εργασιών τους να συρρικνώνεται. Μεσίτες Ακινήτων, Μηχανικοί, Κατασκευαστές που διαθέτουν αδιάθετα διαμερίσματα, Επενδυτές αλλά και Οικονομολόγοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν άμεσα.

Τα παραπάνω οδήγησαν στην διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του Εξειδικευμένου Προγράμματος Κατάρτισης: “Διαχείριση Κατοικιών και Μικρών Επενδυτικών Ακινήτων SFH201”, καθώς και στην Δημιουργία της “Ένωσης Διαχειριστών Ακινήτων Ελλάδας”. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης ακολουθεί διεθνή πρότυπα, είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ IREM και NARPM, και στην Ελλάδα παρέχεται από την Flexice P.C. υπό την αιγίδα της CEREAN. Το Πρόγραμμα κατάρτισης έχει σκοπό να παρέχει τις βασικές αρχές της διαχείρισης ακινήτων και τα θέματα που περιλαμβάνονται είναι:

Συμφωνητικά Διαχείρισης: Συστατικά στοιχεία μια σύμβασης διαχείρισης. Απαιτούμενες άδειες. Ηθική και νομικά ζητήματα: Η σημασία της ηθικής στην διαχείριση της περιουσίας, Δικαιώματα οίκησης, Ένοικος - Ιδιοκτήτη και Νόμοι που αφορούν την Εκμίσθωση και Διαχείριση Ακινήτων, Εξώσεις. Ανάλυση Κινδύνων: Πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνων, Κίνδυνοι Συγκροτημάτων - Πολυκατοικιών, Είδη Ασφάλισης, Ασφαλιστικές Απαιτήσεις. Συντήρηση Μισθίων: Οδηγίες και στρατηγικές συντήρησης οικιστικών συγκροτημάτων, Συντήρησης σε συνεργασία με εργολάβους, “Πράσινη” αντίληψη και οικονομία στη διαχείριση ακινήτων Οικονομικά Εργαλεία: Σύνταξη Προϋπολογισμών, Άνοιγμα Λογαριασμών Εμπιστοσύνης, Ανάλυση Κόστους-Οφέλους, Τήρηση Αρχείων και Υποβολή Εκθέσεων Σύστημα Μάρκετινγκ και Μίσθωσης: Ανάλυση Αγοράς, Τιμολόγηση Ενοικίων, Διαφήμιση, Τεχνικές Υπόδειξης, Προσέλκυση Πελατών, Διαλογή και Επιλογή Μισθωτών, Κλείσιμο - Υπογραφή Συμβάσεων, Ανανέωση της Μίσθωσης, Αντιμετώπιση Αντιρρήσεων.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την παροχή επαγγελματικά ορθών υπηρεσιών διαχείρισης είναι πολύπλευρα. Ο Διαχειριστής Ακινήτων κατανοεί σε βάθος όλες τις πλευρές της διαχείρισης κατοικιών και μικρών επενδύσεων και εξασφάλιση την καλή φήμη ενός Επαγγελματία που γνωρίζει οτιδήποτε χρειάζεται για να μισθώσει και να διαχειριστεί συνήθεις καταστάσεις οικονομικά και αποτελεσματικά Ο Ιδιοκτήτης αποκομίζει μεγιστοποίηση της αξίας και του οικονομικού αποτελέσματος των υπό διαχείριση ακινήτων και γλυτώνει από κόπο και άγχος. Ο Μισθωτής, μέσα από την αγαστή συνεργασία του με τον Διαχειριστή Ακινήτων απολαμβάνει την λειτουργική μίσθωση της κατοικίας του

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki