Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποια ακίνητα συμφέρουν

Οσοι επιθυμείτε να επενδύσετε θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι τώρα στο επίκεντρο της προσοχής σας θα πρέπει να βρίσκονται τα ακίνητα καλού εισοδήματος και με ικανοποιητικές αποδόσεις σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στην ερώτηση, πάντως, που κάνουν όλοι: Σε ποια ακίνητα να επενδύσω εν μέσω της κρίσης χωρίς να χάσω τα λεφτά μου, οι απαντήσεις ποικίλουν. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα ακίνητα θα πρέπει να τα "μελετήσετε" ιδιαίτερα :

1. Αγοράστε καινούργια διαμερίσματα, όχι μεγαλύτερα από 120 τετραγωνικά μέτρα και σε περιοχές που δεν έχουν κορεσθεί. Αυτό συμβουλεύουν οι ειδικοί όσους έχουν χρήματα και θέλουν να τα τοποθετήσουν στην κατοικία. Τα νεόδμητα ενοικιάζονται ευκολότερα και σε υψηλότερη τιμή, δίνοντας καλές αποδόσεις και ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα. Επίσης, δεν απαξιώνονται γρήγορα και δεν μένουν χωρίς μισθωτή για πολύ χρόνο. Τα σπίτια από 70 έως 110 τ.μ. είναι τα πλέον περιζήτητα, ιδίως για οικογένειες, όμως και τα καινούργια μικρά σπίτια (γκαρσονιέρες και δυάρια) έχουν... μεγάλο σουξέ. Τέλος, οι περιοχές που ενδείκνυνται για επένδυση είναι αυτές κοντά στο κέντρο της Αθήνας, όπως Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδί, Αμπελόκηποι, Νέα Σμύρνη, Κολωνός, Μεταξουργείο, Νέος Κόσμος, Παγκράτι, Βύρωνας. Καλή είναι η τοποθέτηση σε διαμερίσματα των δυτικών προαστίων, αφού η ζήτηση για ενοικίαση είναι ακόμη ικανοποιητική.

2. Η γη αποτελεί σταθερή αξία και όποιος έχει αυτή την περίοδο χρήματα μπορεί να αγοράσει οικόπεδα και να περιμένει μεσομακροπρόθεσμα να... εισπράξει πολλά περισσότερα από όσα έδωσε. Το μειονέκτημα είναι ότι η γη, ειδικά στην Αττική και εντός σχεδίου, είναι ελάχιστη και πανάκριβη. Υπάρχει, όμως, και η επιλογή της εκτός σχεδίου δόμησης σε περιοχές του λεκανοπεδίου που θεωρούνται αναπτυσσόμενες. Τα Μεσόγεια και οι ανατολικές παράλιες της Αττικής, όπως Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Κερατέα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Αγιος Στέφανος, κ.λπ., είναι καλές για επενδύσεις. Επίσης, τα οικόπεδα σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και κοντά στον προαστιακό είναι ευκαιρίες για αγορά, αφού θεωρείται δεδομένη η οικιστική ανάπτυξη και επομένως η μεγάλη ζήτησή τους. Βέβαια, θα πρέπει να αποφεύγονται τα πολύ ακριβά οικόπεδα, δηλαδή όσα κοστίζουν από 1,5 εκατ. ευρώ το στρέμμα. Τα εκτός σχεδίου πωλούνται από 15.000 έως 200.000 ευρώ το στρέμμα και οι ευκαιρίες είναι περισσότερες.

3. Τρίτη επιλογή στην κτηματαγορά είναι τα ακίνητα σε τουριστικές περιοχές, σπίτια και κυρίως οικόπεδα. Ευτυχώς η Ελλάδα έχει δεκάδες μέρη με τουριστική ανάπτυξη, όμως, κρύβονται και πολλές παγίδες. Αυτή η επενδυτική επιλογή είναι κυρίως για όσους έχουν πολλά χρήματα, αφού τα εντός σχεδίου είναι πολύ ακριβά και για τα εκτός θα πρέπει να αγοραστούν πολλά στρέμματα και να επενδυθούν μεγάλα ποσά για ανάπτυξη μιας τουριστικής επιχείρησης. Κρήτη, Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος είναι οι δεδομένες επενδυτικές επιλογές, αλλά πολύ ακριβές. Ευκαιρίες κρύβονται στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου, στις παράλιες περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου και ιδιαίτερα στην ακτογραμμή από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα.

4. Οποιος έχει πάνω από 500.000 ευρώ και κυρίως πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να βρει «διαμάντια». Μεγάλα σπίτια από 300 τ.μ. και πάνω προσφέρονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αφού οι αγοραστές είναι ελάχιστοι, αλλά η... ανάγκη για ρευστό μεγάλη.

5. Τέλος, στα επαγγελματικά ακίνητα το ρίσκο σήμερα είναι μεγαλύτερο εξαιτίας της αστάθειας των αγορών. Η αγορά καταστημάτων ή γραφείων με στόχο την ενοικίασή τους ενέχει μεγάλο ρίσκο. Μόνο τα καταστήματα σε περιοχές με υψηλή εμπορική αξία (high streets) και τα γραφεία πρώτης προβολής και ποιότητας δεν μένουν για καιρό ξενοίκιαστα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki