Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νέο σχέδιο για το παράκτιο μέτωπο

Γενικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) έως το Σούνιο ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επιτροπή ειδικών συγκεντρώνει έτοιμες μελέτες που έχουν εκπονηθεί κατά καιρούς από τα συναρμόδια υπουργεία και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με προοπτική να τις ενοποιήσει και να τις θέσει σε δημόσια διαβούλευση μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές. Πρόκειται για ένα μέτωπο 42 χλμ. με σημαντικές επενδύσεις, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος (ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μαρίνες κ.λπ.), εκτάσεις οικολογικού ενδιαφέροντος (ζώνη αιγιαλού, μικροί παράκτιοι βιότοποι κ.λπ.) και πάνω από 20 αδόμητοι δημόσιοι χώροι (Αλυκές Αναβύσσου κ.λπ.). Τα προς αξιοποίηση ακίνητα προβλέπεται να μεταβιβαστούν σε νέα εταιρεία δημοσίου συμφέροντος, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων. Χωριστό κεφάλαιο συνιστά το «φιλέτο» των 6.200 στρεμμάτων στην ενότητα Ελληνικού-Αγιου Κοσμά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ετοιμάζονται σημαντικές αλλαγές στα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης ως προς την παραχωρούμενη έκταση αλλά και τις προτάσεις αξιοποίησης από τους επενδυτές. Σήμερα έχει οριστεί διερευνητική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, που ανήκει στον όμιλο Λάτση αλλά την περασμένη εβδομάδα η Black Rock απέκτησε το 20% των μετοχών. Για να μη δημιουργηθούν «παραφωνίες» σε σχέση με τις τελικές κυβερνητικές προτάσεις για το παράκτιο μέτωπο, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ:

• Πάγωσε η διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση της ελεύθερης ζώνης των 220 στρεμμάτων γύρω από το ΣΕΦ, όπου προβλεπόταν να αναπτυχθούν ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις. Ο διαγωνισμός είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν είχε προχωρήσει.

• Ακύρωσε πριν από λίγες ημέρες τον διαγωνισμό τα 76 στρέμματα της Ακτής Βουλιαγμένης, που προέβλεπε παραχώρηση της παράκτιας ζώνης για 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλη μια πενταετία. Τον περασμένο Ιούλιο είχαν υποβληθεί έξι προσφορές, αλλά οι διαδικασίες δεν προχώρησαν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki