Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι μυθοι της αγοράς ακινήτων

Όταν οι αγορές μετοχών πάνε προς τα κάτω, οι ιδιόκτητες ευχαριστούν τον Θεό που κατέχουν ακίνητη περιουσία.Αλλά η ακίνητη περιουσία δεν είναι πάντοτε ασφαλές καταφύγιο . Ψάξαμε και βρήκαμε τους μύθους για τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία

 

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 

Αν και τεχνικά αυτό είναι αλήθεια , η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να θεωρείται μια επένδυση που δεν επηρεάζεται απο τις διακυμάνσεις της αγοράς. Μπορεί να χάσετε χρήματα που επενδύσατε σε ακίνητα και αυτό αποδεικνύεται τις δύσκολες μέρες που ζούμε. Μακροπρόθεσμα , οι τάσεις δείχνουν ότι η πορεία των τιμών είναι ανοδική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επένδυση σε ακίνητα δεν κρύβει κινδύνους.

 

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ.

 

Ο Μ.Π αγόρασε ένα σπίτι το 2002 καταβάλλοντας 180.000 ευρώ το ανακαίνινισε και έμεινε σε αυτό οκτω χρόνια και το πούλησε για 270.000 . Ξέρετε ποιά ήταν η μέση ετήσια αποδοση(αφαιρουμένων του κόστους); Περί το 1,5% ετησίως. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάποιες χρονικές περιόδους το ακίνητο μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπεραξίες αλλά σε κάποιες άλλες να έχει αρνητική απόδοση. Το ζητούμενο είναι πότε αγοράζεις και πότε πουλάς.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

 

Αν και ο επενδυτής αποφασίζει: που , πόσο και πότε θα αγοράσει και πουλήσει εντούτοις υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορεί να ελέγξει. Μπορεί να προβλέψει ότι θα γίνει μία φυσική κατστροφή;ότι ο γείτονας τους ήταν μπλεγμένος με το έγκλημα ή ότι ...

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΛΛΩΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

 

Θεωρητικά αυτό είναι σωστό αλλά δεν παύει και η αγορά ακινήτων να εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα η φούσκα των στεγαστικών δανείων. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Η αύξηση της φορολογίας . Σίγουρα η αγορά ακινήτων δεν είναι τόσο ευμετάβλητη όσο η αγορά μετοχών αλλά δεν παύει να επηρεάζεται απο το εξωτερικό περιβάλλον και την οικονομική συγκυρία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki