Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Υπάρχουν και αυτοί που αγοράζουν

Παρά την κρίση τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρίες εξακολουθούν να επενδύουν σε ακίνητα. Η ύπαρξη πλεονάζουσας ρευστότητας τους προσφέρει είτε «αφθονία» μετρητών, είτε εύκολη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και έτσι η αγορά ακινήτων καθίσταται μία δελεαστική επένδυση. Και προφανώς, θετικά στις αποφάσεις των διοικήσεων επέδρασε το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων υποχρεώθηκαν σε σημαντική κάμψη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Με δεδομένο ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, οι διοικήσεις εκτιμούν ότι είναι προτιμότερο να αγοράζουν σε εποχές γενικότερης οικονομικής ύφεσης. Να σημειωθεί επίσης πως σε ορισμένες περιπτώσεις πωλητές των ακινήτων ήταν μέλη των οικογενειών των βασικών μετόχων (απαιτήθηκαν εκθέσεις αποτίμησης τρίτων και αποφάσεις γενικών συνελεύσεων). Ενδεικτικά παραδείγματα είναι :

Η Space Hellas αγόρασε ακίνητο επί της οδού Μεσογείων, που εξυπηρετούσε (και εξυπηρετεί) λειτουργικές της ανάγκες και μέχρι τότε ενοικίαζε.

Σε αγορές ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει και η Autohellas, με στόχο είτε μελλοντική χρήση τους, είτε ακόμη και επενδύσεις (μέσω θυγατρικής).

Αγοραστής ακινήτων είναι και η JUMBO, στόχος της οποίας είναι η απόκτηση ορισμένων ιδιόκτητων χώρων για τη δημιουργία καταστημάτων. Τελευταία περίπτωση εξαγοράς είναι αυτή του ακινήτου της Βογιατζόγλου Systems.

Η εταιρεία εκτυπώσεων Χαϊδεμένος απέκτησε οικόπεδο στην Κερατέα (συνορεύει με άλλο ακίνητό της) προκειμένου σε μελλοντική φάση να μεταφέρει εκεί τις εγκαταστάσεις της και να αξιοποιήσει έτσι το μεγαλύτερης αξίας ακίνητό της στον Άλιμο (εκεί στεγάζονται οι σημερινές της εγκαταστάσεις).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki