Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μακρυά η ανάκαμψη στην κατοικία

1Την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η αγορά κατοικίας στις ανεπτυγμένες οικονομίες και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η ανάκαμψη είναι ακόμα μακρινή.

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε ανάκαμψη στις πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών τον Αύγ.-Σεπτ.’10, η οποία ωστόσο δεν ήταν ικανή να αντισταθμίσει τη μεγάλη πτώση τους τον Ιούλ.’10, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες κατά -19,1% σε ετήσια βάση. Επίσης, οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να διαμορφώνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με τον δείκτη S&P’s/Case Shiller να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση τον Αύγ.’10.

Στην Μεγάλη Βρετανία οι τιμές των κατοικιών εξακολουθούν να υποχωρούν εξαιτίας της έλλειψης αγοραστών. Σύμφωνα με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). οι περισσότεροι από τους μισούς (55%) των μελών της που εργάζονται ως κτηματομεσίτες, δήλωσε ότι σε τοπικό επίπεδο οι τιμές έπεσαν κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. Μόνο το 4% δήλωσε ότι οι τιμές είχαν ανοδική πορεία. Σε ανάλογα συμπεράσματα καταλήγουν και οι εταιρίες δεικτών Halifax και Nationwide. Και οι δύο ανέφεραν ότι οι τιμές έχουν παρασυρθεί χαμηλότερα κατά τους τελευταίους μήνες, και τώρα είναι ελαφρώς υψηλότερες σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι πωλήσεις έχουν σημειώσει υποχώρηση καθώς έπεσαν στο χειρότερο επίπεδο των πωλήσεων από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Ιρλανδία και την Ισπανία , όπου τιμές και πωλήσεις υποχωρούν ενώ οι κατασχέσεις βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki