Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τζίρος κάτω, κλειστά ρολά και νέα εμπορικά

Το μεγάλο στοίχημα της αγοράς των εμπορικών χώρων παίζεται πλέον στο πόσο θα διαρκέσει η κρίση και πότε θα ξεκινήσει η ανάκαμψη καθώς πλέον η αγορά τόσο στα εμπορικά κέντρα όσο και στους εμπορικούς χώρους που βρίσκονται σε κεντρικούς εμπορικούς άξονες κινείται σε συνθήκες υπερπροσφοράς.

Την στιγμή λοιπόν , που η Αθήνα υποδέχτηκε στην διάρκεια του 2010 δύο νέα εμπορικά κέντρα και αναμένεται να υποδεχτεί άλλα δύο το 2011, η πτώση σε ετήσια βάση του όγκου των λιανικών πωλήσεων αναμένεται να είναι υψηλή (στα επίπεδα του 3ου 3μήνου.’10) τόσο στο 4ο 3μηνο.’10 όσο και στο 1ο 3μηνο΄11, λόγω και των επιπτώσεων της υψηλής βάσης των πωλήσεων σε αυτά τα 3μηνα κατά το προηγούμενο έτος. Ο δείκτης όγκου των πωλήσεων παρουσίασε στο 10μηνο’10 αισθητή μείωση κατά -10,7% στα πολυκαταστήματα, -9,3% (-11,3% τον Οκτ.’10) στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης και -8,6% (-14,6% τον Οκτ.’10) στα καταστήματα επίπλων και ηλεκτρικών ειδών, ενώ μικρή ήταν η μείωση του όγκου των πωλήσεων στα καταστήματα τροφίμων-ποτών-καπνού (10μηνο.’10: -2,2%, Οκτ.’10: -3,9%) και στον κλάδο των βιβλίων-χαρτικών-ειδών δώρων (10μηνο.’10: -2,0%, Οκτ.’10: -4,1%).

Στο περιβάλλον αυτό ξεκίνησε την λειτουργία του το εμπορικό κέντρο του ομίλου Χαραγκιώνη με την επωνυμία Athenian Capitol το οποίο βρίσκεται στην οδό 3η Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού στο κέντρο της Αθήνα αλλά και το Athens Metro Mall, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στο σταθμό του μετρό στον Αγιο Δημήτριο.

Παράλληλα το 2010 έκλεισε με δείκτες διαθεσιμότητας άνω του 20% στα καταστήματα της Αθήνας. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά δύο ακόμα κέντρα αναμένεται να ξεκινήσουν λειτουργία το 2011 στην Αθήνα. Τον Μάρτιο του 2011 θα είναι πλήρως έτοιμο το εμπορικό κέντρο που αναπτύσσει η ΒΙΟΧΑΛΚΟ του ομίλου Στασινόπουλου. Το Kifissos Mall, επί της Λ. Κηφισού αναπτύσσεται εκεί που ήδη λειτουργεί πολυκατάστημα ΙΚΕΑ. Με την ολοκλήρωσή του θα έχει συνολική επιφάνεια άνω των 59 χιλ. τ.μ. με το εμβαδόν του νέου εμπορικού να είναι γύρω στα 20.000 τ.μ. Carrefour, H&M, Nike, Sprider είναι μεταξύ των 75 καταστημάτων που θα ανοίξουν. Το Kifissos Mall διαθέτει περιοχή επιρροής 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων. Επίσης η τέταρτη επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, στον τομέα των εμπορικών κέντρων είναι το outlet village που αναπτύσσει ο όμιλος McArthour Glenn στα Σπάτα, ακριβώς δίπλα από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Πρόκειται στην ουσία για ένα χώρο όπου θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 125 φίρμες του λιανεμπορίου, ένα εκπτωτικό χωριό συνολικής επιφάνειας 21.000 τ.μ. το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Μάιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki