Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πανάκριβη η γη για αποθηκευτικούς χώρους.

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του όγκου των λιανικών πωλήσεων η οποία δεν φαίνεται να ανακόπτεται επηρεάζει και τα σχέδια για επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους και κ΄λεντρα διανομής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά επενδυτικά σχέδια που ήταν έτοιμα προς υλοποίηση έχουν «παγώσει» μέχρι να υπάρχουν σαφή σημάδια ανάκαμψης της αγοράς . Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών , ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον για την αγορά γης σε περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται κέντρα αποθήκευσης και διανομών , παραμένει ισχυρό εντούτοις οι επιχειρήσεις δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα που είναι η κατασκευή τους καθώς φοβούνται ότι στις σημερινές συνθήκες η προοπτική υπερβάλλουσας προσφοράς είναι πλέον ορατή.

«Η πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης επηρεάζει όπως είναι φυσικό και το μέγεθος της αγοράς αποθηκευτικών χώρων. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί η συγκεκριμένη αγορά με θεαματικούς ρυθμούς αφού οι υψηλές αποδόσεις που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη επένδυση ήταν το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους επένδυες. Αν και οι αποδόσεις που προσφέρουν εξακολουθούν να είναι υψηλές αυτό δεν φαίνεται ότι είναι αρκετό να δελεάζει νέους επενδυτές να μπούν στην αγορά. Απο την άλλη πλευρά , οι τιμές της γης σε περιοχές όπως η Μάνδρα , τα Οινόφυτα αλλά και η περιοχή της Ελευσίνας εξακολουθούν να είναι υψηλές με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται νέες επενδύσεις στον κλάδο. Έτσι οι περισσότεροι υποψήφιοι επένδυες τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το οικονομικό περιβάλλον.» επισημαίνει χαρακτηριστικά αναλυτής εταιρίας ακινήτων που ρωτήθηκε σχετικά με τις τάσεις που διαμορφώνονται στην συγκεκριμένη αγορά.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η εικόνα  αυτή δεν ισχύει στις αγορές μεγάλων αστικών κέντρων της περιφέρειας αφού εκεί οι υποδομές είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες ενώ η παρουσία οργανωμένων εμπορικών χώρων καθιστά τις ανάγκες επιτακτικές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki