Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Mercer: η πτώση των ενοικίων στην Αθήνα ρίχνει την ακρίβεια

Η μείωση των ενοικίων κατοικιών το τελευταίο εξάμηνο στην Αθήνα λόγω της οικονομικής κρίσης είναι το στοιχείο στο οποίο επικεντρώνει τα σχόλιά του ο διεθνής οίκος Mercer για τη χώρα μας, στην ετήσια έκθεση για το επίπεδο των τιμών ανά τον κόσμο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρει η Mercer, υπάρχει πλέον στην αγορά της ελληνικής πρωτεύουσας αυξημένη δυνατότητα επιλογής και οι ενοικιαστές έχουν πιο ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη για τον καθορισμό του ενοικίου.
Η Mercer κατατάσσει την Αθήνα στην 40η θέση μεταξύ 200 πόλεων ως προς το επίπεδο της ακρίβειας, που μετριέται σε σχέση με το εισόδημα και όχι σε απόλυτες τιμές. Έτσι ακριβότερη πόλη του κόσμου (για πρώτη φορά) αναδείχθηκε μια Αφρικανική πρωτεύουσα, η Λουάντα της Αγκόλα.Και άλλες δύο πόλεις της Μαύρης Ηπείρου, επίσης για πρώτη φορά, περιλαμβάνονται στην λίστα της ακρίβειας και μάλιστα σε υψηλές θέσεις: η NDJAMENA (Τσαντ) στην Τρίτη θέση και η LIBREVILLE (Γκαμπόν) στην έβδομη. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Τόκιο, στην τέταρτη η Μόσχα και στην πέμπτη η Γενεύη.
Οι δέκα πόλεις που είναι φθηνότερες από την Αθήνα είναι οι Ντουάλα (Καμερούν), Σεν-τζεν (Κίνα), το Δουβλίνο, η Κωνσταντινούπολη, η Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού), η Αβάνα, η Πράγα, η Μπραζαβίλ (Κονγκό), η Βαρκελώνη, η Φρανκφούρτη και το Αμπού Ντάμπι.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι φθηνότερη ευρωπαϊκή πόλη, στην 200η θέση, κατατάχθηκαν τα Τίρανα ενώ τα Σκόπια είναι στην 197η θέση, το Σεράγεβο στην 196η. Πολύ χαμηλά, στην 182η θέση, βρίσκεται και το Μπέλφαστ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki