Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χαμηλότερες του πληθωρισμού οι αυξήσεις στα νοίκια

Σε αδιέξοδο η αγορά ενοικίων καθώς οι αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων συνεχώς επιβραδύνονται καθιστώντας πλέον την επένδυση σε κατοικία σχεδόν ασύμφορη αν ληφθεί απο την άλλη πλευρά το φορλογικό κόστος.

Η εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η αγορά ενοικίων βρίσκεται πλέον σε κατάσταση βαθειάς ύφεσης επιβεβαιώνονται και απο τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ σύμφωνα με τα οποία ο ετήσιος ρυθμός αύξηση των ενοικίων των κατοικιών κινήθεικε τον Μαϊο στα επίπεδα του 2,6% έναντι 2,9% ο προηγούμενο μήνα. Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν έξη μήνες ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των ενοικίων των κατοικιών έτρεχε με 4% περίπου. Απο την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει όχι μόνο η επιβράδυνση του αυξητικού ρυθμού αλλά και η πτώση των συμεφωνιων καθώς οι ενοικιαστές τηρούν στάση αναμονής και δεν προχωρούν σε αλλαγή κατοικίας . Πολλοί απο αυτούς προτιμούν την οδό της επαναδιαπραγματευσης του ενοικίου προς τα κάτω και πολλοί ιδιοκτήτες μπρος το ενδεχόμενο να βρεθούν με ξενοίκιαστο διαμέρισμα για πολλούς μήνες συναινούν στην πρόταση των ενοικιαστών.

Απο την άλλη πλευρά, η αγορά δέχεται και μία ακόμα πίεση. Αυτή τη φορά προέρχεται απο τους κατασκευαστές οι οποίο προχωρούν στην ενοικίαση των αδιάθετων κατοικιών τους καθώς με το τρόπο αυτό προσπαθούν να καλύψουν ένα ποσοστό των δαπανών τους . Θεωρούν μάλιστα ότι υπο τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολη η πώληση των αδιάθετων κατοικιών που διαθέτουν ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι απο αυτούς θα κληθούν να επινβαρυνθούν με ΦΠΑ λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki