Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μύκονος: «επώνυμες» βίλες στο σφυρί

Τα ονόματα των επωνύμων που ακούγεται ότι πωλούν τις πολυτελείς τους κατοικίες στη Μύκονο διαδέχονται το ένα το άλλο και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος που τελειώνει ο μύθος και αρχίζει η αλήθεια. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες έχουν βγάλει ο καθένας για διαφορετικούς λόγους τις κατοικίες τους προς πώληση. Άλλοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας, άλλοι για να αντιμετωπίσουν την εφορία, άλλοι γιατί βλέπουν τα δάνεια να τους πνίγουν και άλλοι λόγω ...υπεράκτιων.
Από την  άλλη πλευρά, οι έλληνες αγοραστές έχουν εξαφανιστεί και οι μοναδικοί πελάτες που έχουν μείνει είναι οι αλλοδαποί οι οποίοι είναι δύο "ταχυτήτων". Υπάρχουν εκείνοι που κατοικούν μόνιμα στο νησί και αναζητούν μόνιμη κατοικία και εκείνοι που αναζητούν εξοχικό.
Τόσο στις κατοικίες όσο και στα οικόπεδα έχουν καταγραφεί μειώσεις της τάξης του 15%. Πλέον τιμές πάνω από 5.000 ευρώ ανά τ.μ. εμφανίζονται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις εξαιρετικών κατοικιών σε ιδιαίτερες τοποθεσίες. Άλλωστε τα «φιλέτα» είναι τα μοναδικά που διασώζονται από την κρίση. Το 2009 υπήρξε πτώση στις άδειες (εκδόθηκαν 30 όταν το 2008 είχαν ξεπεράσει τις 100), στις αξίες των κατοικιών (10%), αλλά και στις αγοραπωλησίες (15%), με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ακίνητα. Όμως αυτά που έχουν άπλετη θέα είτε διατήρησαν τις αξίες τους είτε είχαν πολύ μικρές απώλειες, της τάξης του 5%. Τα ακριβότερα σπίτια βρίσκονται στις περιοχές Τούρλος, Άγιος Στέφανος και Άγιος Ιωάννης με τιμές που φτάνουν ακόμη και τα 5.000 ευρώ ανά τ.μ. Για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν σπίτι στη Μύκονο αλλά… ζηλεύουν όσους κάνουν διακοπές στο κοσμοπολίτικο νησί, υπάρχει λύση: Όπως αναφέρει ο κ. Ρεβύθης, μεσίτης που δραστηριοποιείται στο νησί, στην προσφορά υπάρχουν πολλές κατοικίες για ενοικίαση με τη σεζόν (τόσο στη Χώρα όσο και στις γύρω περιοχές) έως το τέλος Οκτωβρίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σπίτια με ένα δωμάτιο ενοικιάζονται προς 3.000 έως 4.000 ευρώ το δωμάτιο, ενώ υπερπολυτελείς βίλες φτάνουν τα 10.000 ευρώ το δωμάτιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki