Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παγωσε και η αγορά χειμερινής εξοχική κατοικίας

investment1Η κρίση κτύπησε και την αγορά χειμερινής εξοχικής κατοικίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών και κατασκευαστών που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα σε χειμερινά θέρετρα (Αράχωβα, Καλάβρυτα, ορεινή Κορινθία κ.α) η ζήτηση είναι περιορισμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ αισθητή είναι και η μείωση του αριθμού των μεταβιβάσεων.
«Η αγορά εξοχικής κατοικίας δεν μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση στην γενικότερη εικόνα της οικονομίας. Οι αρνητικές προσδοκίες που έχουη επικροτήσει, τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και κυρίως το «πάγωμα των χορηγήσεων στεγαστικών δανείων ήταν οι τρείς σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν και την αγορά χειμερινής εξοχικής κατοικίας.» τόνιζε χαρακτηριστικά μεσίτης που δραστηριοποιείται στην συγκεκριμένη αγορά και συμπλήρωνε επισημαίνοντας «ο αριθμός των κατοικιών που έχουν κτισθεί σε χειμερινούς εξοχικούς προορισμούς όπως για παράδειγμα ο Παρνασσός και ο Χελμό έχει αυξηθεί με εντονότερους ρυθμούς σε σύγκριση με την ζήτηση με αποτέλεσμα να καταγράφονται φαινόμενα υπερβάλλουσας προσφοράς.»
Πάντως το πρόβλημα απορρόφησης των προς πώληση κατοικιών μπορεί να εξελιχτεί σε βραχνά στην περίπτωση που στο ήδη υψηλό απόθεμα των νεόκτιστων κατοικιών προστεθούν και οι μεταχειρισμένες κατοικίες. « Η πώληση των εξοχικών κατοικιών είναι μία διέξοδος για να βρεθεί ρευστότητα απο επαγγελματίες που χρειάζονται κεφάλαια. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί και η αύξηση της προσφοράς μεταχειρισμένων εξοχικών κατοικιών εξέλιξη που θα πιέσει περαιτέρω τις τιμές πώλησης οι οποίες έχουν μειωθεί σε ποσοστά που ξερνούν το 10%. 
«Παγωμένη» ειναι όμως και η αγορά γης αφού οι μεταβιβάσεις έχουν μειωθεί αισθητα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. «Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό αλλά οι αγοραστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κρίση προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή τιμή. Σε κάθε περίπτωση όμως,  οι τιμές τη γης εξακολουθούν να παραμένουν ανεπηρέαστες απο την οικονομική κρίση» τόνιζε ο ίδιος μεσίτης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki