Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Φοβούνται και δεν νοικιάζουν παρά την πτώση των τιμών

spiti-me-sxedioΣε ιστορικά χαμηλά επίπεδα της τελευταίας πενταετίας βρίσκονται οι τιμές ενοικίων των μεγάλων κατοικιών στα ακριβά βόρεια προάστεια της Αθήνας ενώ την ίδια στιγμή η προσφορά έχει μειωθεί κατακόρυφα καθώς οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν να τα έχουν κλειστά μέχρι ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον σε περιοχές όπως η Εκάλη πολυτελείς κατοικίες προσφέρονται προς ενοικίαση σε τιμές έως και 20% χαμηλότερα σε σύγκριση με τονν Δεκέμβριο 2009 ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί και σε άλλες περιοχές (Κηφισιά, Πολιτεία κα.) με ανάλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για κατοικές εμβαδού άνω των 300 τ.μ.

Αντίθετα , σταθερές παραμενουν οι τιμές που ζητούνταιι για πωλήσεις κατοικιών αφού σύμφωνα με δειγματοληψία που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απο τις αρχές του έτους δεν καταγράφηκαν μεταβολές.
Αναφορικά με τα ενοίκια για σπίτια στις ίδιες περιοχές εμβαδού 150-300 τ.μ μεσίτες εκτιμούν ότι η μείωση στην διάρκεια του τελευταίου διμήνου ξεπερνά το 10%  σε σύγκριση με τις τιμές που ίσχυαν το τέλος της προηγούμενης άνοιξης. Σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων μεσιτών η προοπτική να χρησιμοποιηθεί το ενοίκιο ως τεκμήριο από την εφορία θα είναι το χαριστικό πλήγμα στην συγκεκριμένη αγορά η οποία θα απευθύνεται πλέον σε επιλεγμένες κατηγορίες ενοικιαστών και κυρίως σε εκείνους που εμφανίζεται ως ενοικιαστής κάποια εταιρία.Παράλληλα ένα νέο σκηνικό  φαίνεται να διαμορφώνεται στην αγορά πολυτελών οικοδομών . Πολλές οικοδομές ξεκινούν την κατασκευή και σταματούν στα μπετά. Οι ιδιοκτήτες ξεκινούν τότε την διαδικασία ανεύρεσης αγοραστή προσφέροντας τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το κτίριο στις απαιτήσεις τους. Αυτή είναι η αιτία που ο αριθμός των ημιτελών κτιρίων έχει πολλαπλασιαστεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki