Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σε κρίση και τα ακριβά σπίτια

Σπάει για τα καλά η «φούσκα» των ακριβών ακινήτων στην Ελλάδα, των κατοικιών που αγοράστηκαν κυρίως την περίοδο της χρηματιστηριακής τρέλας σε υψηλές τιμές.Μετά από 15 περίπου χρόνια η συντριπτική τους πλειοψηφία πωλείται κάτω από την αντικειμενική δημιουργώντας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες σε όσους έχουν «γεμάτα πορτοφόλια».

Τα πωλητήρια που υπάρχουν στα ακριβά προάστια είναι εκατοντάδες και παρά τις χαμηλές, σε σχέση με το παρελθόν τιμές, πολλά εντυπωσιακά σπίτια έχουν μείνει στα αζήτητα.Τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία έχουν γεμίσει τα χαρτοφυλάκιά τους με κτίρια αξίας από 700 χιλιάδες ευρώ και πάνω. Τα τελευταία στοιχεία των κτηματομεσιτικών γραφείων δείχνουν ότι οι εμπορικές τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, κυρίως για κατοικίες 10ετίας και πάνω ενώ και για τα νεόδμητα παρατηρούνται μεγάλες στρεβλώσεις.

Σπίτια που για την εφορία κοστίζουν 5 και 6 χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό μέτρο βγαίνουν στο σφυρί για 4 χιλιάδες ευρώ στην Εκάλη, το Καστρί, το Κεφαλάρι, το Διόνυσο αλλά και στα νότια προάστια δηλαδή στη Βουλιαγμένη, τη Βούλα, τη Γλυφάδα.Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των περισσότερων πολυτελών κατοικιών είναι ότι πρόκειται για σπίτια που κτίστηκαν γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κόστισαν μια περιουσία και σήμερα δίνονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. «Βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του Χρηματιστηρίου. Η ''φούσκα'' που δημιουργήθηκε την περίοδο 1998-2000 σκάει τώρα για τα καλά με αποτέλεσμα πανέμορφα και πανάκριβα σπίτια 15ετίας να πωλούνται στην κυριολεξία… κοψοχρονια», τονίζει μεσίτης στα βόρεια προάστια με πελάτες αρκετούς επιχειρηματίες και χρηματιστές της «χρυσής εποχής».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki